Olipa ylellistä lähteä lenkille hössöttämättä ruokia ja läksyjä ja vaikkamitä. Tulin kotiin, vaihdoin vaatteet, join ja venyttelin hieman ja lähdin ulos ilman, että verenpaine kohosi kertaakaan.

Päivän ohjelmassa oli keskustalenkki: koti-Koskelantie-Mäkelänkatu-Sörnäisten rantatie-Pohjoisranta-Kauppatori-Kaivopuisto-Hietalahti-Mechelininkatu-Nordenskiöldinkatu-Pasila-Käpylä (nyt en muista taas sen yhden tien nimeä)-koti. Taustamusiikista huolehti Groove ja menopeleinä olivat Cumulukset. Ajan niitä tehokkaasti sisään siltä varalta että saan päähäni juosta niillä maratonin.

Lähdin tapani mukaan aika rauhallisesti liikkeelle. Vasta Mäkelänkadulla lisäsin mielestäni selvästi vauhtia. Jäin joka ikisiin liikennevaloihin mitä oli matkalla kotoa Kaivopuistoon, mutta silti olin noin puolenvälin väliaikapisteessäni Kaivopuistossa neljä minuuttia etuajassa. Se lupasi hyvää loppuaikaa. Etenin kuitenkin vielä ihan leppoisasti. Liikennevalojumitukset jatkuivat aina Mechelininkadulle asti. Siellä sitten lisäsin vielä uudemman kerran vauhtia. Pasilan mäet menivät kuin leiskauttaen, ja ne parit helpot kilometrit Käpylän läpi tunsin oikein lentäväni. Viimeinen pitkä ylämäki rupesi tuntumaan vatsassa. Olin kotona kun kello näytti 2.44. Paransin edellistä aikaani noin kymmenellä minuutilla  Kaksi pientä pullollista vettä kumosin kurkkuuni lenkin aikana. Juomataukojen ajan kävelin, mutta siinä ei monta sekuntia tuhraantunut.

Pitää vielä mitata tuon lenkin pituus edes summittaisesti. Jos se on noin 25 km:n mittainen, kuten on syytä vahvasti epäillä, keskivauhtini oli tänään jotakuinkin 6.30. Alussa vähän hitaampi ja lopussa huomattavasti nopeampi, enpä ihmettelisi vaikka olisin mennyt alle 6:n. Negative split oli mitä ilmeisin.

No nyt sitten enää pari pientä hurautusta ennen Forssaa. Yksi niistä tapahtuu metsämaisemissa, juoksen kilpaa rekkojen kanssa Kouvolantiellä. Päätimme tänään seurata lapsia mökille. Siellä pidetään syntymäpäiväjuhlat joista ei sovi kieltäytyä. Ehtiihän tuota sitten joskus taas kahdestaan olla, kyllästymiseen asti.

8.6.2006

2.44/n. 25 km (tarkistan)