Tapasimme parin juoksijattaren kanssa Paloheinän majalla klo 11 tarkoituksenamme tutustua Masokistin Unelman reittiin.

Masokistin Unelma on Peräkylän Ponnistuksen vuosittain järjestämä 100 kilometrin juoksukilpailu. Tänä vuonna se järjestetään elokuun 11. päivä Paloheinässä, ja samassa tilaisuudessa on mahdollisuus juosta myös maraton. Kilpailussa juostaan n. 1,8 km:n mittainen kierros 55 kertaa. Asiasta on lisätietoa tuossa linkkilaatikossani.

Juoksijattaret olivat tapansa mukaan ajallaan tapaamispaikassa, joten lähdimme muitta mutkitta kiertämään reittiä. Se on tasainen lukuunottamatta yhtä pientä nyppylää, jota edeltää noin 150 metrin mittainen, hyvin loiva ylämäki. Oikeastaan tuon oivaltaa ylämäeksi vasta Unelman loppupuolella, kun väsymys on jo ottamassa voiton....

Kiersimme reitin viiteen kertaan. Toivottavasti se piirtyi kanssajuoksijattarieni muistiin riittävän tarkasti. Tiedossa on nimittäin tapauksia, joissa juoksija on kisassa eksynyt reitiltä. Myös ylimääräisten kierrosten juoksijoita tunnetaan.

Tutustumisen jälkeen juoksuseuralaiseni lähtivät omille teilleen, mutta minä jatkoin vielä Pirkkolaan päin. Juoksentelin raikkaassa ilmanalassa Pirkkolan urheilupuiston läpi Maunulaan ja sieltä kotiin.

Ihan kiva lenkki, aikaa kului kaikkine juoksuineen hieman vajaat kaksi ja puoli tuntia. Matkaa taitoin runsaat parikymmentä kilometriä. Tämä jääköön viimeiseksi yli kahden tunnin jolkotukseksi ennen Ponnenjärveä. Ensi ja seuraavalla viikolla juoksentelen läheisellä metsälenkillä ja Paloheinän pururadoilla. Ehkä teen jonkun retkentapaisen myös Tapanilan maisemissa ja jokirannassa. Tavoitteena on saada vaihtelevaa ärsykettä jaloille.

Ai niin, tänään kokeilin pakasta vedettyjä Asics Imperium -juoksukenkiäni. Tuntuivat oikein hyviltä. Cumuluksille on vihdoin löytynyt seuraaja!!