Koko päivän oli kaunis ilma. Mutta kun jäin pois bussista työmatkan jälkeen, taivas meni pilveen ja alkoi tihuuttaa. Tietenkin. Olihan lenkkipäivä.

Tapaaminen oli kuitenkin sovittu, eikä pieni sade ole ennenkään haitannut. Niinpä puin lenkkivaatteiden päälle goretex-takin, jonka toivoin pitävän minut kuivana ja lämpimänä ajomatkan ajan, hyppäsin polkupyörän selkään ja huristelin Malmin lentokentälle.

Satuimme paikalle lähes yhtä aikaa, joten läksimme muitta mutkitta juoksemaan. Sadekin taukosi. Hölköttelimme reippaanlaista vauhtia kaksi kertaa kentän ympäri, ja ihmettelimme samalla keväistä luontoa. Joka paikassa vihersi, ja tunnelma oli rauhallinen. Linnut lauloivat. Juoksijoita tuli vastaan kohtalaisen paljon, mikä on luonnollista näin kisakauden käynnistyessä. Juttuakin riitti, joten vauhti pysyi keskustelun kannalta sopivalla tasolla.

Toisen kierroksen jälkeen pysäytin kellon ajassa 1.16. Koska taivaalta rupesi taas vihmomaan vettä, lähdimme kumpikin kotimatkalle saman tien. Olin tosi tyytyväinen, että olin ottanut takin ylleni. Se oli tulomatkalla ehtinyt kastua, mutta ainakin esti ajoviiman pääsyn vaatteiden läpi. Kotona venyttelin ja tein jonkin verran pilates-harjoittelua. Olen muuten tehnyt liikkeitä lähes joka lenkin jälkeen, en ole aina muistanut mainita. Kyllä niistä on apua, ryhti pysyy hyvin pitkilläkin lenkeillä. Olen treenaillut sitä tarkoitusta varten erityisesti vatsan, selän ja kylkien lihaksia. Saa nähdä, missä kuosissa on rouvan ruoto Töysässä joskus 19. tunnin kohdalla....

Ihan hyvä sessio, yhteensä n. 40 min pyöräilyä ja 1 h 16 min juoksua, eli parisen tuntia liikehdintää sateen ropinan tahtiin.