Tänään juoksin suunnitellusti aamulla töihin. Pidin vauhdin tasaisena ja vältin äkkinäisiä liikkeitä. Niskan seutu kesti reissun mainiosti, tosin oli edelleenkin hieman arka jälkeenpäin. Töissä ei tehnyt mieli kovasti kurkotella tai nyökytellä, vaan liikehdintä oli vähän kuin hidastetussa filmissä. Vaikuttaa siltä, että juoksun aikainen käsivarsien liike on liikaa ylikuormitetuille ja pinteessä oleville niskan ja hartianseudun sekä yläselän "lihaksilleni". En pysty rentouttamaan niitä tavanomaiseen tapaan juostessa, vaan huomaan jatkuvasti eteneväni hartiat kiinni korvissa.

Hengitys sujui kohtalaisesti, tosin ylämäissä tuntemus oli ikään kuin rintakehäni ei joustaisi lainkaan ja keuhkoihin ei siksi pääsisi kulkeutumaan ilmaa. Tiedä sitten mikä on totuus. Tuntemukseen ei liittynyt huimausta tms. Syke oli epätavallisen nopea rauhallisesta vauhdista huolimatta. Sää oli viileä ja sateinen, eli lämpötila ei ilmeisesti ollut sykkeen nousuun syynä.

Varmaa on, että sauvakävely jää treeniohjelmasta pois vähäksi aikaa. Ja ilmeisesti myös punnerrukset. Palaan joksikin aikaa voimapyörän pariin - se näyttäisi nimenomaan vahvistavan ja vetreyttävän hengityksessä tarvittavia lihaksia. Mahdollista on myös, että joku tekemistäni monenlaisista vatsalihasliikkeistä on jumien takana. Olen tehnyt liikkeitä joko väärin tai sitten en ole osannut venytellä oikealla tavalla oikeita kohtia. Yläkroppa onkin nyt säännöllisen tehovenyttelyn kohteena.

Jalat toimivat mainiosti. Juoksin uusilla Nimbuksillani, ja se tietty tuntui askelluksessa, vaikka käytössä on nyt jo ties kuinka mones pari tuota loistavaa juoksukenkää. Entisiin verrattuna tämä versio tuntuu painavammalta ja entistä voimakkaammin tuetulta. Koko on nafti, eli otin numeroa isommat kengät kuin aiemmin. Totuttelu on siksi tarpeen.

Palauduin aamulenkistä todella nopeasti. Itse asiassa niin nopeasti, että päätin jo aamupäivällä juosta myös paluumatkan. Näin teinkin. Tuntemukset olivat jokseenkin samanlaiset kuin aamulla, eli pahemmaksi ei tilanne ainakaan mennyt.

Harjoitukset jatkuvat huomisaamuna.