Viikonloppu vierähti korvaavien shoppailuharjoitteiden parissa. Perjantai-iltana hölköttelin vanhoilla Puma-nastareillani T0:n verran. Kaurapuuroa oli tien pinnassa kuitenkin niin paljon, ettei nastoista ollut tuon taivaallista apua, vaan tossut lipsuivat ihan tavalliseen malliin.

Olin lenkin jälkeen kuitenkin epätavallisen uupuneen oloinen, joten lauantaiksi ei tuottanut vaikeuksia säätää lepopäivää. Lähdin perheen kanssa ostoksille tarkoituksena olla vain makutuomarin roolissa, mutta kun riittävän hyviä tarjouksia tulee eteen, on niistä vaikea kieltäytyä. Niinpä investoin uusiin, puolta numeroa "liian isoihin" Nimbuksiin, lähinnä ajatellen E24:n (kuten myös muiden tulevien pitkien juoksujen) viimeisiä tunteja, jolloin jalat saattavat olla ottaneet sen verran osumaa, että kengissä tarvitaan enemmän tilaa kuin yleensä. Lisäksi jatkoin juoksuasukannan uudistamista kahdella uudella mikrofleecekerrastolla, Brooksin juoksutakilla sekä kaksilla juoksuhansikkailla. Nyt on taas mahdollista hölkkäillä pitkin Helsingin katuja saamatta jokaista kulmakunnan kulkukissaa peräänsä. Entiset romppeet joutavat roskiin.

Sunnuntaina ostoshuuma jatkui, muttei enää minun osaltani. Myönnetään, että kävin ihan pikaisesti sovittamassa Icebug-nastareita, jotka osoittautuivatkin tosi hyvän tuntuisiksi kengiksi. Ehkä ensi vuonna investoin johonkin senkaltaisiin. Ostosretkeen kului muutama tunti aikaa, ja olin kaavaillut pientä lenkkiä sen jälkeen, mutta kotiin tultuani aamusta asti orastanut päänsärky oli yltynyt niin hakkaavaksi, että turvauduin lopulta särkylääkkeeseen ja lepohetkeen pimeässä huoneessa. Nyt illansuussa särky on poissa mutta olo muuten hutera ja ehkä hiukkasen flunssaisen tuntuinen. Toivottavasti ei tästä pahemmaksi muutu.