Lähdin matkaan tavallista myöhemmin. Työpäivä oli ollut raivokas, joten söin kotiin tultuani ensin vähäsen ja sulattelin ruokaa vielä kauppareissun ajan.

Kylmää piti, kylmää, mutta kuutamo oli sentään upea! Pakkasta ainakin kolme astetta. Piti miettiä pukeutuminen uusiksi. Päädyin pitkähihaiseen paitaan, joka päästää hien läpi, sekä tavalliseen puuvillapooloon. Tuulihousujen alle polvipituiset trikoot. Koska ei juuri lainkaan tuullut, suuntasin T1:lle vastapäivään.

Pakkasessa on mukava juosta. Kylmä ilma ikään kuin avaa hengitystiet. Ilman kuivuus tosin tuntuu ensimmäisten kilometrien ajan, mutta keho tottuu siihen aika pian. Janontunne yllättää hieman nopeammin kuin kostealla suojasäällä, jollei ole nesteyttänyt tarpeeksi ennen lenkkiä. Vertaisin pakkaskeliä helteisen lämpimään kesäsäähän, sen verran samanlaisia vaatimuksia ne asettavat juoksijalle. Kylmyys uuvuttaa lähes yhtä paljon kuin kuumuus, mutta eri tavalla. Nestettä haihtuu paljon. Pää on suojattava. Kaloreita taitaa pakkasella kulua hiukan enemmän kuin helteellä, mutta keho joutuu molemmissa tapauksissa tekemään paljon ylimääräistä työtä lämmön tasaamiseksi.

Hölkkä sujui muuten tavanomaisesti, paitsi että oikea pohje vihoitteli. Todennäköisesti maanantain kiihdyttely oli sille liikaa, tai sitten olisi pitänyt pukea pitkät kalsarit. Pidin hyvää, tasaista vauhtia yllä koko lenkin ajan. Viimeiset pari kilometriä painelin reippaasti. Pohje siitä leppyi, ilmeisesti jotain oli vain jäänyt jumiin.

Juostessa ei tuntunut kylmältä. Hikoilin aivan normaalisti, edes sormet eivät palelleet vaikka olin unohtanut hanskat kotiin. Aika pian kotiin tultua alkoi hytisyttää. Suihkussa valelin jalkoja kylmällä ja lämpimällä vuoron perään. Kylmää ei tällä kertaa olisi pitänyt jättää viimeiseksi, koska sen jälkeen ei lämpö ollut tasoittua millään. Käperryin sohvalle vällyjen väliin keskiviikkosarjojen pariin, söin voileipää ja lakua. Laku varmaan tepsi, koska nukkumaan mennessä oli taas normaali olo.

Tällaista tämä on, totuttelua talveen.

 

16.11.2005

exe.time 1.31

ave 146

kcal/fat 678/45