Aamulla polven seutu tuntui aralta ja kun iltapäiväksikään eivät jäät sulaneet kaduilta, päätin treenailla illalla kotosalla. Nastalenkkareilla olisin ehkä voinut mennä juoksemaan, mutta pelkään vielä toistaiseksi äkkinäisten liikkeiden tekemistä tuolla jalalla.

Pienen verryttelyn ja herättelyn jälkeen vedin siis kuntopyörän television eteen ja rupesin polkemaan. Pidin tasaista tahtia, lisäsin vastusta sitä mukaa kuin lämpenin. Katselin samalla Keikkakuningattaret-ohjelmaa Paula Koivuniemestä.

Syke nousi hiljakseen, ja lopulta pidin sen 140:n tuntumassa. Tämä tuntui juuri sopivalta vauhdilta. Kalorimittari näytti tunnin polkemisen jälkeen huimaa yli 660:n kilokalorin (kiitos martsa!) kulutusta. En oikein usko että mittari on täysin kalibroitu minun mittoihini, mutta ei sitä nyt poiskaan saa päältä.

Polkemisen jälkeen täydensin treenin vielä pallojumpalla. Tein vatsa- ja selkälihasliikkeitä, sekä hamstring-liikkeitä, jotka olen havainnut aivan erityisen hyviksi. Tekevät jaloista jäntevän tuntuiset ja jotenkin tuntuvat vaikuttavan edullisesti myös polviin. Lisäksi punnersin ja tein reisien sisäosia ja rintalihaksia vahvistavia liikkeitä.

Pari tuntia sain tuhrattua sisäliikuntaan. Yksi puhelinsoitto tosin keskeytti treenin vähäksi aikaa, mutta se olikin mitä tarpeellisin puhelu. Tulin lupautuneeksi menemään valvojaksi esikoispojan leirikouluretkelle. Pitää siis treenata tunnollisesti lähiaikoina, tuo koettelemus vaatinee hyvää kuntoa!