Äitienpäiväultrailu jäi tänä vuonna tekemättä. Sattuneestä syystä. Sen sijaan toimin Martsan toisena seuraneitinä hänen urakoidessaan omaa kuuden tunnin harjoituslenkkiään.

Liityin kolmen juoksijattaren seurueeseen puoli kymmenen jälkeen aamulla. Kiersimme Masokistin Unelman reittiä rauhallista tahtia pienin kävelytauoin. Sää oli mitä kaunein, erityisesti kauniista ilmasta nauttinevat ne runsaat kuusituhatta juoksijaa, jotka starttaavat tänään iltapäivällä Helsinki City Run -puolimaratonille. Tsempit kaikille juoksijoille sinnekin!

Valkovuokot kukkivat, kuten täsmälleen vuosi sitten. Metsässä oli rauhallista ja viileää, ja aukeilla paikoilla aurinko lämmitti melkoisesti. Linnut lauloivat ja tuuli oli aamusta leppeä. Puolta päivää lähestyttäessä alkoi tuulla vähän navakammin, mutta muuten oli loistokeli. Metsän tunnelmista nauttivat myös Paloheinän maratonilla taivaltaneet juoksijat, joita kohtasimme muutamaan otteeseen juoksun aikana. Hyvin näytti juoksu kulkevan heillä (en ole katkera.)

Oma seuraneitiosuuteni päättyi parinkymmenen kilometrin jälkeen, hieman puolen päivän jälkeen. Martsa jäi urheasti kiertämään kehää vielä pariksi tunniksi. Toivottavasti kaikki on sujunut hänellä oikein hyvin.

Tämä oli viimeinen lenkki ennen Ponnenjärveä. Ensi viikolla saatan käydä parilla pienellä verryttelyllä, ne tuskin ovat blogiraporttien arvoisia kipityksiä. Nyt alkaa viimeinen keskittymisen ja voimien keruun jakso, joka päättyy perjantaina 18.5. klo 18.00, jolloin alkaa vuoden 2007 Ponnenjärvi non-stop, 24 tunnin juoksukisa. Tapaamisiin kisan jälkeen, jahka olen saanut itseni taas kootuksi.