Perjantai-iltana pääsin vasta myöhään liikkeelle. En enää viitsinyt lähteä alun perin suunnittelemalleni keskustalenkille, vaan tyydyin T0:n kaarteisiin höystettynä muutamalla kipakalla minuutin mittaisella vedolla Vanhan Tuusulantien kohdalla.

Eräs juoksutoveri mainitsi kerran nuo minuuttivedot, jossa siis vuoron perään juostaan aina minuutin ajan niin että hippulat vinkuvat, ja taas palautellaan hölköttelemällä minuutti hissukseen. Vanhan Tuusulantien suoralla ehdin tehdä kolme mukavaa nykäisyä. Tuuli oli voimakas ja vastainen siinä kohtaa, joten sykkeet kohosivat myös ei-ansaitusti.

Lenkin keskisyke oli 138 ja maksimi 165. Aika hyvä haarukka siis. Tunnin verran käytin aikaa lenkkiin, pienen pätkän kävelin vetojen jälkeen.

 

Lauantaiaamuna nilkat tuntuivat kipeiltä. Pohkeet ovat olleet jumissa oikeastaan koko viikon, arvatenkin johtuen alkuviikon lumessa rämpimisistä. Ne olivat kunnossa, mutta säästääkseni sekä nilkkoja että myös sykettä päätin lähteä tänään pitkästä aikaa sauvakävelylenkille.

Suuntasin aluksi kodin läheiselle metsälenkille, mutta parin sadan metrin jälkeen kävi selväksi, että tie oli jäinen ja kävelykelvoton. Siispä palasin kotiin, otin asfalttitassut ja lähdin kohti pohjoista. Aikataulu oli sen verran tiukka tänään, että T1:n oli riitettävä päivän lenkiksi.

Oli oikein mukavaa vaihteeksi sauvakävellä. Kuuntelin Groovelta toivekonserttia ja sauvoin menemään reipasta vauhtia. Tekniikka oli aluksi vähän hakusessa, mutta pian sain juonesta kiinni. Sauvakävely on siitä hyvä laji, että se rasittaa tasaisesti koko vartaloa, hiihdon ja uinnin tavoin. Pitkänkään sauvakävelylenkin jälkeen ei olo kuitenkaan ole ihan mahdottoman uupunut, koska syke ei pääse kohoamaan liikaa, ainakaan tämänkuntoisella ihmisellä. Lisäksi kävely on jaloille armeliaampaa. Iskut puuttuvat, joten lihakset tuntuvat virkeämmiltä lenkin jälkeen.

Kahden tunnin kävelyn oli tänään riitettävä, kolmas tunti olisi mennyt kyllä ihan mieluusti, mutta erinäiset askareet vaativat huomiotani. Keskisyke oli 114 ja maksimi 127. Huomenna on ohjelmassa lepäilyä ja ehkä pitkä kävelylenkki perheen tahtiin. Ensi viikolla lisää juoksuja.