Kotihässäkkä oli päivän tapahtumien selvittelyineen, aterioineen ja kauppareissuineen sen kokoinen eilen illalla, etten päässyt lähtemään lenkille kuin vasta lasten ruvetessa valmistautumaan yöpuulle.

Kauppareissulta oli tarttunut mukaan kaksi uutta, huippuedullista juoksupukua sekä kerrastot, joista yksi setti pääsikin ehti käyttöön. Hieman yli sadalla eurolla sain lopputalven ja ensi talvenkin juoksuvaatteet. Entiset kamppeet ovat periaatteessa vielä käyttökelpoiset, vaikka lukemattomat pesut, räntäsateet, pakkaset ja hikoilut ovat tehneet tehtävänsä. Siirrän vanhat vaatteet erityishuonon sään varusteiksi.

Nilkka onneton reagoi juoksuun niin voimallisesti, että hölköteltyäni kohti T2:n jaloja kaarteita vasta noin puolen tunnin ajan, jouduin siirtymään osittain kävelyyn. Kehitin onnistuneen pikasysteemin: kävelin joka toisen biisin. Tästä menosta nilkka ei tuntunut piittaavan puoleen eikä toiseen.

Sää oli lähtöhetkellä sateeton mutta tuulinen, ja loppupuolella rupesi taivas syytämään teräviä pieniä kiteitä, jotka napsahtelivat otsaluuhun ja poskiin. Tänään oli haaveena päästä spurttailemaan, mutta nyt näyttää siltä, että juoksuharjoitukset jatkuvat vasta torstaina.