Viikonloppu mökillä sujui lekotellen. Väsymys vain yltyi, joten en kaivanut matkatavaroista lenkkikamppeita kertaakaan esiin, vaan tyydyin saunomaan ja makoilemaan vuoron perään soffalla ja sängyllä. Sen verran hilasin ahteriani liikkeelle, että grillasin perheelle ruoat. Sade taukosi lauantaina onneksi edes siksi aikaa. Aivan, meillä satoi. Aloitin kesädiktaattori-sarjaani kuuluvan teoksen lukemisen. Käsittelyssä on tällä ketaa Gaius Julius Caesarin monivaiheinen ja värikäs elämä.

Sunnuntaina palasin kotiin iltamyöhällä bussilla. Muu perhe jäi lomailemaan mökille, suunnitelmissa heillä on kalastelua, veneretkeä, puutöitä jne macho-harrasteita: siimaleikkuri ja moottorisaha laulavat kilpaa perämoottorin, virveleiden kelojen sekä grillissä tirisevien, pekonilla kuorrutettujen pihvien kanssa. Jääkaappi on täynnä olutta ja kokista. Minä tuijottelin loppuillan telkkaria ja söin salmiakkia. Caesar unohtui nimittäin mökille.

Tänä aamuna olikin kohtuullisen energinen olo. Niinpä vedin tossut jalkaan ja lähdin kuulaaseen aamuun. Tarkoitukseni oli kävellä jonkin matkaa, mutta en tietenkään voinut olla kokeilematta juoksuaskelia noin puolen kilometrin jälkeen. Lopetin kokeilun työpaikan ovella. Nilkat tuntuvat voivan paljon paremmin.