Eilen löysin netistä oireisiini sopivan vaivan: lonkan limapussin tulehdus. Oireilut sopivat pilkulleen, joten päätin elää sen mukaisesti lähipäivät. Diagnoosi voidaan käsittääkseni tehdä vain esim. magneettikuvauksen perusteella, mutta hoito on kaikissa tapauksissa sama: tulehduskipulääkettä ja lepoa. Vain kaikkein pahimmissa, jo kroonisissa tapauksissa tarvitaan järeämpiä keinoja.

Kotiarestia siis tiedossa, ainakin ulkoilun suhteen. Sekä juoksu että kävely ovat kiellettyjä, koska niissä liikeradat aiheuttavat juuri epätoivotunlaista rasitusta epätoivottuihin kohtiin. Korvaavia lajeja voivat olla ainakin vesijuoksu ja kuntopyöräily, mikäli ymmärsin lukemani oikein.

Salitreeni sujui myös ihan mukavasti. Harjoittelimme vyökoetta varten kaikkia kymmentä potkua sekä ip-tekniikoita olkapään ja käsivarren tasoilta. Varsinainen opettajamme on viimein toipunut pitkältä sairaslomaltaan, ja hän teetti meille tosi tehokkaan harjoituksen: treenasimme potkuja pareittain siten, että toinen osapuoli antoi käskyt ja piteli pistaria oikeissa kohdissa, ja toisen piti sitten tietää mikä potku on milloinkin kyseessä. Olipa todella vaikeata ja samalla äärimmäisen kehittävää. Piti kaiken lisäksi toimia nopeasti.

Salitreeni sujui ihan hyvin, ainoastaan kiertopotkujen kohdalla jouduin hieman aristelemaan. Kerroin tunnin jälkeen opettajalle vaivastani siltä varalta, ettei homma helpota vyökokeeseen mennessä. Hän neuvoi minua mainitsemaan asiasta vielä ennen kokeen alkua kokeen valvojalle, koska se voi todella vaikuttaa suoritukseeni. Jos kivut haittaavat vain paria liikettä, ja vain toisen jalan osalta, ongelmaa ei pitäisi tulla.

Tämä viikko sujuukin sitten kotona tekniikoita treenaillen, joogaillen, jumpaten, lihaskuntoillen ja pyöräillen. Rytmitän harjoituksia Voltarenin läträilyllä ja buranan nappailulla.