Vielä sittenkin yksi pikainen kuvaus eilisestä salireissusta.

Harjoittelimme topakan ja hengästyttävän alkulämmittelyn jälkeen erilaisia lyöntejä. Iskimme "kohteeseen" kämmensyrjällä kahdella eri tavoin sivaltavalla ja ikään kuin heittomaisella lyönnillä, joilla on hienommatkin nimet, joita en varmaan ikinä muista. Lisäksi harjoittelimme samantyyppisellä tekniikalla suoritettavaa rystysellä lyöntiä. Harjoittelimme myös kahta erilaista kyynärpääiskua, jotka tuntuivat aluksi kovin vaikeilta, mutta niitä harjoitellaan lisää, kuten kaikkea muutakin. Huomasin, että tarvitsen mm huimasti lisää voimaa keskivartalooni, jos aion pärjätä. Nämä lyönnit kohdistetaan ymmärtääkseni vastustajan ohimon tienoille tai leukaan.

Sitten harjoittelimme alemmas, keskivartaloon ja kaulaan, sekä myös otsaan kohdistuvia lyöntejä, joihin liittyy myös otteesta irtiriistäytyminen. Niissä on olennaista painon siirto ensin eteen ja lopulta lyöntiä varten taaksepäin, jolloin lyöntiä voi vauhdittaa koko vartalon voimalla. Opettajan tekeminä nuo tekniikat näyttivät todella kauniilta liikesarjoilta. Niissä on kovin monta liikkuvaa osaa, joilla jokaisella on merkitys. Pitäisi vain jotenkin oppia sisäistämään ne merkitykset.

Lopuksi oli Ihan Oikea Kamppailuharjoitus. Meitä oli paikalla vain neljä oppilasta, joten oli mukavan helppoa simuloida kunnon joukkotappelu. Yksi oppilas oli aina vuorollansa keskellä ja muut kolme tarttuivat häntä käsivarsista. Sessiot kestivät minuutin ajan. Puolustautuva oppilas yritti opeteltujen tekniikoiden avulla irrottautua muiden otteesta, ja tahti oli tiukka! Oli se pitkä minuutti. Vastustajani olivat tällä kertaa kaikki miehiä.

Selvisin vahingoitta treeneistä, ja tiukasti kapaloitu reisikään ei vihoitellut yhtään. Ranteissa oli tänä aamuna pieniä mustelmia ja hieman turvotusta, mutta siinä kaikki. En juossut salimatkoja, koska lähtiessäni alkoi sataa ja tuulla. En halua juuri nyt vilustua.