Eilen pikaisen ruokailun jälkeen pakkasin reppuuni valkoisen pukuni, vihreän vyöni ja juomapullon ja hölköttelin parin kilometrin matkan salille. Tietenkin alkoi heti sataa rankasti, kun astuin ulos ovesta. Onneksi reppuni on sen verran vedenkestävä, ettei repun sisältö kastunut.

Minä olin sen sijaan jo alimpiakin toppeja myöten sateen ryvettämä kun pääsin perille. Mutta mitäpä tuosta, salin atmosfääri oli ulkoilman viilenemisestä huolimatta sen verran hikinen, että pitkään en olisi kuivista rintaliiveistä saanut nauttiakaan.

Tällä kertaa pidettiin yhteistreenit taekwondo-ryhmän kanssa. Opettajaksi saapui pääopettajamme Timo Räkköläinen. Tarkoitus oli herätellä kroppaa ja totutella itse asiaan, eli kamppailuun. Aloitimme lämmittelyn jälkeen kevyillä potkutreeneillä pareittain. Ensin teimme pelkkiä sivupotkuja vartaloon, sitten sarjaan lisättiin vähitellen muitakin potkuja. Hyvin siinä lämpeni.

Ohjelmassa oli myös vastustajan seurailuharjoitus, ja lopuksi lihaskuntotreeniä. Oikein hyvä aloitus syksyn kamppailutreeneille. Hiki virtasi, mutta rasitustaso oli kaikin puolin aivan sopiva.

Pakkasin hiestä painavan pukuni taas reppuun, join pullon tyhjäksi ja lähdin hölkkäilemään pienen kiertotien kautta kotiin. Sade oli lakannut ja ilma oli ihanan raikas ja edelleen varsin lämmin. Tänä aamuna oli jo viilennyt.