Runsaan juoksuviikonlopun jälkeen tuntuu, että vauhti maistuu. Nilkka on nyt aivan kunnossa, ja jalat muutenkin palautuneen tuntuiset, muu kroppa samoin. Kaksi lepopäivää teki ihan hyvää, mutta lenkille lähtö oli suorastaan taivaallista tänään.

Sää oli loistava, oli vielä valoisaakin lähtiessäni. Läksin astelemaan T2:n kuvat silmissäni kohti Pukinmäkeä. Meno tuntui kevyeltä, uudet lenkkarit saivat niin hyvää kyytiä perjantaina, etteivät tuntuneet enää lainkaan uusilta. Ne ovat New Balancet, tämän kevään mallia. Mallinumeron taisin unohtaa saman tien kun kävelin ulos kaupasta.

Pidin mielestäni vauhdin oikein maltillisena, mutta silti olin eräässä väliaikapisteessäni lähes viisi minuuttia etuajassa. Jotenkin vain askel veti. Jatkoin siis samaan malliin, koska sykekin tuntui pysyvän ihan sopivissa rajoissa. Siis nimenomaan tuntui, ei minulla mittaria ollut. Perjantain lenkillä muuten oli, ja silloin keskisykkeeksi tuli 142, vauhtia oli keskimäärin noin 7.20/km. Päivän lenkin keskisyke olisi näin jälkikäteen ajatellen mukava tietää, koska vauhdista putosi perjantaihin verrattuna tänään lähes 50 sek/km pois. Eli lauantain maratoniin verrattuna tänään menin vain vähän lujempaa vauhtia, noin  6.30/km keskimäärin. Kaikki täällä mainitsemani km-ajathan ovat keskimääräisiä, koska minulla ei ole mittaria jolla saisi lenkin eri vaiheista lukemia vaan lasken vauhdit aina jälkikäteen. Todennäköisesti tänään juoksin loppua kohden kiihtyvää vauhtia, mutta mistäpä tuota nyt sitten taas sataprosenttisen varmasti tietää. Toisaalta nämä laskutoimitukset osoittavat, että ilman mittariakin on mahdollista juosta tietoisesti hyvin erivauhtisia lenkkejä pk-alueella, joka minun mittarini asetusten mukaan on sykevälillä 116 - 151. Tämä on mittarin antama arvio, joka perustuu ikääni, sukupuoleeni, painooni ja liikunnalliseen aktiivisuustasooni. Mielestäni se on ollut aika osuva kuitenkin.

No mutta lenkki sujui siis mainiosti alusta loppuun asti. Ilta oli pimennyt kotipihalle saapuessani, mutta ilma oli yhä varsin miellyttävä. Raikas, ei kylmä, vaan viileä. NIin ja aikaa käytin tunnin ja 33 minuuttia.