Tänään oli loistavan kaunis talvipäivä, mutta Kaappimaratoonarin aika kului erinäisissä organisointitehtävissä. Yhtä sun toista pikkuasiaa ja -hankintaa oli listalla, ja kaikki tulikin hyvässä järjestyksessä tehdyksi. Lenkki jäi kuitenkin päiväseltään juoksematta.

Ehkä illemmalla innostun polkemaan kuntopyörää ja leikkimään pallolla. Juoksemaan en enää lähde, koska aamulla on huippuaikainen herätys ja tähän aikaan illasta tehty lenkki voi viedä yöunet. Huomenna on oltava vireessä, koska edessä on haastava päivä: toimin 12 tunnin ultrakisassa huoltajana.

Kyseessä on Lohjan Citymarketin parkkihallissa juostava puolen vuorokauden kisa. Alustana on betoni, mikä tekee kisasta erityisen haastavan. Rata on parinsadan metrin mittainen. Kisa on todellisten ultrajuoksijoiden koettelemus, osallistumaan pääsee tiukan hakumenettelyn kautta ja karsintaa joudutaan vuosittain tekemään. Mukana onkin ultrajuoksun huippunimiä. En luettele heitä vielä, koska tämä lajihan on siitä erikoinen, että mitä tahansa voi tapahtua kisan missä vaiheessa tahansa.

Maanantaiaamuna Kaappimaratoonari pakkaa laukkunsa ja suuntaa esikoisensa mukana leirikouluun neljäksi päiväksi. Seuraavat päivitykset ja raportit ilmaantuvat blogiin vasta ensi torstain tienoilla. Siihen asti: juoksuiloa!