Torstaista povattiin etelärannikolle viikon kuuminta päivää, ja sitä se totisesti on ollut heti aamusta alkaen.

Tarkoitukseni oli juosta työmatkat mennen tullen, mutta joku selittämätön mielenailahdus sai minut pukeutumaan puuvillaiseen t-paitaan aamulla, ja olin kerta kaikkiaan hikoilla itseni kuiviin jo menomatkalla. Paita kastui hiestä läpimäräksi ja painoi lopulta varmaan tonnin. Lämpötila nimittäin kohosi jo kahdeksan tienoilla 20 asteen yläpuolelle. Hölköttelin silti reippaasti koko matkan Eläintarhan ja Töölönlahden kautta.

Iltapäivällä sää oli niin painostava ja hiostava, että ajelin bussilla kotiin ja toin mukanani ison laukullisen vaihtovaatteita ja muita varusteita, joita työmatkalenkkeilyjen takia tarvitsen. Pesin koneellisen pyykkiä ja tein pieniä huoltotoimia, valmistin iltapalaksi salaatin jne, ennen kuin vedin tossut taas jalkaan ja lähdin ulos.

Kotiovella lämpömittari näytti +26 astetta, aurinko porotti vielä melko korkealta,  mutta olin päättänyt tänään tehdä kaksi lenkkiä, joten ei muuta kuin matkaan. Hölköttelin ultrahyperhitaasti Vantaan rantaan ja Pukinmäenkaarelle, jonka jälkeen suuntasin T1:lle. Olin syönyt ja juonut päivän mittaan sopivasti (kerrankin), ei ollut nälkä eikä liian täysi olo, joten meno tuntui mukavalta kuumuudesta huolimatta. Hellelenkeillä oikeiden vatsatoimien merkitys korostuu entisestään. Vauhti oli olematon, mutta siltikin hiki virtasi. Onneksi otin mukaan kaksi pikkupullollista vettä. Kävelin muutaman pätkän tuon reilun 12 kilometrin lenkin aikana ja join samalla vettä. Ajankulusta ei ole mitään tietoa, koska jätin kellon kotiin. Tarkistin kellonlyömän lähtiessäni, mutta tieto hävisi jonnekin lenkin aikana.

Lihaskuntoputken päivän treenit: 3 x 20 vatsaa (syvät, rutistukset, vinot), 3 x 20 selkää (uimarit, tavalliset, alaselkä) sekä 3 x 10 punnerrusta (tavallinen. leveä, kapea). Kyynärpää oli yhä vihaisella päällä.

Huomenissa alkaa loma. Tarkoitus oli poistua mökkimaisemiin saman tien, mutta saattaa olla, että lähtö siirtyy lauantaiaamuun. Joka tapauksessa pidän huomenna lepopäivän. Kilometrejä on tälle viikolle kertynyt jo seitsemisenkymmentä, ja yritän pitää määräkuurin edes jossain määrin nousujohteisena enkä halua provosoida nilkkoja liikaa, ne ovat nyt todella hyvällä mallilla. Viikonloppuna pääsen kuitenkin tehtailemaan kilometrejä Kouvolantien catwalkille. ENKÄ tietenkään unohda heinäkuun lihaskuntoputkea :)

Kaappimaratoonari palailee blogilleen kunhan lomakiireiltään kerkiää. Kaunista keskikesää kaikille kanssajuoksijoille sekä lukijoille!