Koska satoi rankasti, pyysin a-mieheltä autokyydin Malmille. Järkeilin, että minun olisi järkevämpää juosta hissukseen sieltä takaisin kuin ajaa polkupyörällä märissä vaatteissa ja palelluttaa itseni, vaikka lenkistä tulisi (turhan?) pitkä. Antibioottikuuri päättyi eilen ja elän riskialtista aikaa.

Puoli seitsemän tärsky ei saapunut paikalle, tai sitten emme löytäneet toisiamme. Harmin paikka. Kumpikin on ymmärrettävää, paikka oli pimeä ja satoi kaatamalla. En odotellut pitkään, kuten oli jo aiemmin sovittu, vaan lähdin kiertämään kenttää myötäpäivään, kuten oli niinikään sovittu. Jos tärskyni saapuisi paikalle myöhässä, kuten oli epäillyt, kohtaisimme toisemme vääjäämättä jos hän lähtisi puolestaan kiertämään kenttää vastapäivään. Juoksin aika mukavaa vauhtia, koska satoi edelleen rankasti ja ilma tuntui kylmältä ja minua palelsi. Olin pukeutunut juoksupaitaan ja -takkiin, mutta kerraston pitkähihainen paita olisi ollut tarpeen. Taitoin ensimmäisen kierroksen noin 35 minuutissa. Keskisyke olisi ollut mukava tietää, mutta unohdin panna sen helkatin mittarin päälle.

Illan toiset tärskyt onnistuivat lähes ajallaan ja lähdimme hölköttelemään kentän ympäri. Aluksi vauhti oli maltillinen, mutta ilmeisesti juttelun tuoksinassa jalat kuljettivat huomaamatta niin reippaasti, että reitin merkittävimmässä ylämäessä havahduimme ja totesimme että voisimme ehkä hiukan hidastaa. Sykelukemat jäivät jälleen saamatta, koska en edelleenkään muistanut räplätä mittaria käyntiin kierroksen alussa. En oikeastaan tiedä edes kuinka paljon aikaa kierrokseen meni tällä kertaa, mutta tuskin enempää kuin 40 minuuttia. Kierroksen loppupuolella sade taukosi ja se tuntui helpotukselta.

Vaihdoimme nopeat hyvästelyt lenkkiseuralaisen kanssa ja lähdin jatkamaan matkaani kohti kotia. Panin radion päälle ja ajattelin juosta sitä vauhtia kuin hyvältä tuntuu piittaamatta mittarista sen enempää. Kotiin päästyäni totesin, että oli kulunut reilut kaksi tuntia siitä kun starttasin ensimmäiselle kierrokselle. Hiljempaakin olisin siis voinut mennä tänään, mutta toisaalta olosuhteet olivat lievästi sanoen vaativat. Onneksi sauna oli lämmin. Ei olisi tehnyt mieli poistua sieltä koko loppuiltana.