Joskus on kamalan vaikeata päättää lenkin reitti ja suorituspaikka, etenkin jos lenkillä ei ole sen kummempaa tarkoitusta kuin ajanviete. Tänään arvoin pitkään, menisinkö pururadalle vai metsälenkille. Sain jopa eräältä onnettarelta apua kolikonheitossa, ja kolikko suosi pururataa.

Töistä kotiin tultuani alkoi tavanomainen iltahässäkkä. Laitoin ruoat, kuuntelin murheet ja päivän kuulumiset, selvitin erimielisyyksiä jnejne ja tunsin itseni lopulta niin väsyneeksi, että päätin oikaista itseni hetkiseksi soffalle ennen lenkkiä, en nukkuisi, kunhan vain lepäilisin. Kun tunnin päästä sitten heräsin johonkin lasten metelöintiin, kello oli jo niin paljon etten viitsinyt lähteä ajamaan Paloheinään. Olin kaiken lisäksi sudennälkäinen. Niinpä nopean karjalanpiirakan syötyäni vaihdoin lenkkivaatteet ja suuntasin kohti lähimetsää.

Lähdin juoksemaan rauhallista vauhtia. Tänään ei ollut määrä rehkiä. Havaitsin, että yhteen kohtaan metsälenkkiä oli pystytetty viitta, joka kertoi lenkin pituuden olevan 1680 metriä. Hämmästyin hieman, sillä olen kouluajoista asti ollut siinä käsityksessä, että lenkki on 1800 metrin mittainen. No eihän ero iso ole, ajattelin, vaivaiset 120 metriä. Ehkä nykyajan mittausmenetelmillä saadaan tarkempia mittaustuloksia. Juoksin eteenpäin ja melkein kierroksen loppuun. 

Viimeisessä risteyksessä oikealle kääntyvä vanha tie johtaa takaisin alkupisteeseeni. Suoraan jatkuva tienpätkä on aika uusi. Tulin ajatelleeksi, etten ole koskaan ottanut tarkemmin selvää mihin se johtaa. Niinpä päätin selvittää asian ja totesin, että uuden reitin kautta lenkki on todella hiukan lyhyempi. Se johtaa lähtöpisteen läheisyyteen oikaisten metsän läpi.

Juoksin lenkin kuuteen kertaan, hissukseen ja kaikessa rauhassa. Ylämäet matelin niin hitaasti etten juuri hengästynyt. Aikaa kulutin pienine nauhojensitomis- ja nenänniistopysähdyksineen kaikkiaan tunnin ja kymmenen minuuttia. Ja koska juoksin "uutta reittiä", lenkin pituudeksi tuli hieman reilut kymmenen kilometriä.

Huomenna en ehdi juoksemaan, ja saattaa olla, että torstainakaan ei aikaa lenkille liikene. Perjantaina ja lauantaina sitten ohjelmassa lisää viime hetken hölkötyksiä.