Aamu valkeni harmaana ja sateisena. Kotoa lähtiessäni satoi rankasti mutta matkalla kaupunkiin sää poutaantui. Hakaniemessä ei tullut yhtään vettä taivaalta.

Menin Merihaan Palloilutalossa pukuhuoneeseen ja vaihdoin vaatteet. Hassen saapumista paikalle odottelin muiden (kyllä, tällä kertaa paikalle saapui peräti useampia naisia) kanssa. Kun pakolliset kuviot oli hoidettu, päivänsankari eli 100. maratoniaan tänään juhlistanut Pasi lähetti joukon matkaan. Vielä kerran onnittelut Pasille!

Kierrokset etenivät tunnettuun tahtiin. Sää parani juoksun edetessä jopa niin, että puolenvälin tienoilla paistoi aurinko jonkin aikaa. Pian sen jälkeen alkoi tosin sataa, jota kesti ehkä puolisen tuntia eli juuri sen verran että vaatteet ehtivät kastua läpikotaisin. Minulla ei ollut kiire mihinkään, joten sateesta huolimatta jolkottelin rauhallista, hyvältä tuntuvaa vauhtia eteenpäin. Tavoittelin tuntumaa siihen vauhtiin, jota käytän E24-kisassa muutaman viikon päästä. Tuuli oli paikoin navakkaa, mutta vain tietyillä osuuksilla eli ei häiritsevästi kokonaisuuden kannalta. Mutta millloin ei meren äärellä tuulisi?

Jälleen kerran vaikein kierros oli seitsemäs. Kahdeksannen kierroksen aikana sain onneksi hannasta juttuseuraa, mutta valitettavasti tiemme erkanivat kun kävelin sillan nousun. Muutenkin juoksukavereita oli tänään mukavasti paikalla, tämän tästä joku jäi hetkeksi rinnalle juoksemaan ja kyselemään kuulumisia.

Yhdeksännelle eli viimeiselle kierrokselle sain seuralaisen melkein koko matkaksi. Kiitos siitä! Oli mukava taittaa viimeiset kilometrit yhdessä jonkun kanssa.

Juoksun jälkeen poikkesin heti nauttimassa palasen 100. maratonin vadelmakakusta ja sen jälkeen menin suihkuun ja saunaan. Istuin saunassa yksikseni ja mietin, kuinka olin äsken taittamani matkan aikana useasti tullut ajatelleeksi, miten tärkeätä on iloita pienistäkin asioista. Maraton ei ole pieni asia, eikä sekään, että kykenee juoksemaan maratoneja, mutta pieni asia ja iso ilo on vaikkapa se, että jalkoihin ei tullut tälläkään kertaa yhtään rakkoa, samoin kuin se, että tänä iltana olen saanut nauttia isänpäiväateriaa yhdessä perheeni kanssa.