... ja lopettaa vähäksi aikaa lumipöperössä rahjustamisen. Laiskasti nousi jalka tänä aamuna. Aamu tuntui myös hyvin kylmältä, vaikka pakkasta ei ollut sen enempää kuin muinakaan päivinä tällä viikolla. 

Eilen hivuttauduin rantareittiä pitkin kotiin ja matka kesti lähes kaksi tuntia. Vauhtia ei voi kovin pitää, vaikka tiet on aurattu ja osin hiekoitettu, koska pian aurauksen jälkeen tien pintaan pöperöityy pehmeä kerros, joka luistaa joka askelella. Lisäksi muu liikenne vaatii enemmän tarkkaavaisuutta ja pysähtelemään on varauduttava joka käänteessä. Kohtasin muuten Hietalahden torin tienoilla juoksijan, joka tuli minua vastaan ja ilmeisesti tervehti, minkä tosin tajusin vasta kun tilanne oli ohi. Pakkasviima uhkasi juuri sillä hetkellä puraista minua poskesta ja jouduin säätämään kauluria ja huomasin kädenheilautuksen liian myöhään. Eli tuntemattomaksi jäänyt kanssajuoksija, jos luet tätä, niin terve vaan! :)

Huomisiltaan mennessä on liikahdettava 15 kilometrin verran, mikä ei muodostune ongelmaksi. Niinpä tämän määräperiodin saldoksi tulee n. 150 km, mitä lienee pidettävä näissä olosuhteissa kelpo määränä. Seuraava alkaa joulunpyhien jälkeisenä maanantaina. Siihen asti liikun sen verran kuin ehdin ja sattuu huvittamaan.

Toivotan kaikille kanssajuoksijoille ja lukijoille oikein hyvää ja rauhallista joulunaikaa sekä riemukasta vuodenvaihdetta! Kulunut vuosi on ollut tavallista vaikeampi monessa mielessä. Kiitos kaikesta konkreettisesta sekä aineellisesta tuestanne ja avustanne, sekä aivan erityisesti siitä, että olette olemassa! Ystävyys on lahja.

Lisäys aatonaattona: Tulihan se 150 täyteen. Tänään töiden (hah, kolmen tunnin työpäivä siis) jälkeen kirmaisin Malmin lenkille. Neulanteräväksi hyytynyttä vettä tuli jonkin verran päin naamaria, mutta muuten oli oikein mukava juoksukeli. Lämpötila taisi olla plussan puolella, mutta valkoinen joulu ei siitä taida kaikkien pyrymyräköiden jälkeen vaarantua. Vauhdista ei mitään tietoa kun kello unohtui kotiin ja lähtö- ja saapumisseremoniatkin olivat varsin katkonaiset.