Maaliskuun toiseksi viimeisellä pk-lenkillä olisivat sukat pysyneet kuivina vain jos olisin toteuttanut uhkaukseni juosta saappaat jalassa. Loskaa piisasi kaduilla. Olin jo ehtinyt haaveilla, että vesisateeksi muuttunut pyry olisi sulattanut sohjot pois mutta näin oli käynyt vain paikoitellen. Niinpä juoksin keskipitkän pk-lenkin vesisateessa ja suurimmaksi osaksi kokkareisilla teillä.

Mutta ei se mitään. Pian talvi on ohi. Uusi lumi on vanhan lumen surma, kuten vanha kansa sanoo.

Otin hieman takaisin viikonloppuna juoksematta jääneen keskipitkän kilsoja. Lähdön jälkeiset ensimmäiset kilometrit tuntuivat raskailta sohjon takia, mutta pian keho jotenkin tottui. Mennä posotin eteenpäin rauhallista tahtia, askellus oli ajoittain pomppivaa kun en viitsinyt ihan lätäköiden läpi juosta, mutta kunhan oikea asennoituminen oli löytynyt, ei v-käyrä kohonnut mitenkään poikkeuksellisesti. Vaihdoin sitä paitsi Higher Groundin hartaat laulut Iskelmän listaan, joka tuntui tarpeeksi maalliselta musiikilta tämänpäiväisen vaelluksen tahdittajaksi.

Juoksentelin ensin kotoa melkein Paloheinään asti, sitten peltojen poikki Haltialaan, sieltä Tammistoon ja Vantaa-joen sillan kohdalta käännyin vielä Tapanilaan ja siitä sitten T1:n reittiä takaisin kotiin. Matkaa kertyi arviolta 17 - 18 km. Alun hidas jolkotus muuttui matkan edetessä reippaammaksi, ja kun päivän runsas pasta-ateriakin oli jo hienosti laskeutunut, juoksin viimeiset viitisen kilometriä hyvää ja tasaista vauhtikestävyysvauhtia. Sykettä en mittaillut enkä laskeskellut, mutten olisi hämmästynyt vaikka mittari olisi näyttänyt lukemia 160:n paremmalla puolella. Viimeisen pitkän ylämäen menin täysillä, mutta unohdin juoksuhurmiossani tietenkin ottaa aikaa. Harmin paikka.

Koko lenkki meni, jos en aivan väärin muista, pitkän loppukirin ansiosta lähes kahdeksan minuuttia nopeammin kuin edellisellä kerralla. Pitää vielä tarkistaa tuo.

29.3.2006

exe.time: 1.54/n. 17,5 km

 

Jaa, olinkin näköjään arvioinut viimeksi tuon saman lenkin pituudeksi 18 - 19 km, mutta samapa tuo. Pitäisi varmaan tehdä vähän mittauksia ihan selvyyden vuoksi.