Hanna leväytti totuuden eteeni: starttiin on enää 10 vuorokautta.

On siis jo korkea aika miettiä varustelua.

Matka kisapaikalle taittuu lentäen, eli mitään järjettömän isoa pakaasia en voi ottaa mukaan. Ja onhan sieltä päästävä takaisin, lopen uupuneena, uskallan toivoa.

Olen tehnyt periaatepäätöksen, että ruokaa en kanna Suomesta. Kisan järjestäjien ilmoittama kisamenu näyttää hyvältä, mutta käytäntö osoittaa miten käy. Vaikealta tuntuu myös edes kuvitella etukäteen mikä 48 tunnin mittaisen kisan aikana milloinkin parhaiten maistuisi. Ponnenjärvellä söin omatekoista risottoa ja kaurapuuroa, E24:lla niinikään kaurapuuroa kiinteänä ruokana. Lisäksi tietenkin ne tavalliset sipsit ja banaaninpalaset. Urheilujuomaa otan mukaan, koska sen suhteen mahani on yltiöpäisen tarkka.

Vaatetus on toinen tärkeä kysymys. Yleensä olen ottanut mukaani aivan liikaa vaihtovaatetta. Bornholmissa voi olla hyvinkin lämmin keli, jolloin ainakin puseroa voi olla mukava vaihtaa usein. Toisaalta voi myös sataa taivaan täydeltä. Kovin keveällä lastilla ei toisin sanoen ole mahdollista tässä mielessä lähteä reissuun. Matkalaukkuun pääsevät ainakin kaikki Endurancen seuratamineet. Kenkiä otan mukaan vähintään kolmet, ja lisäksi parit ns. vanhat uskolliset, joista voin tarpeen vaatiessa tuunata sopivat jalkineet. Olettaa saattaa, että jalkojen muoto hieman "elää" kisan aikana. Sadeviitta saattaa myös olla paikallaan.

Kisa-apteekkiin tulee särkylääkettä lähinnä kisan jälkeiseen olotilaan (ja kisan aikanakin aion HUI KAMALAA ottaa särkylääkettä jos tilanne niin vaatii), kipugeeliä, imodiumia, vaseliinia, rakkolaastareita, tavallisia laastareita, huulirasvaa, bepanthenia, mitä kaikkea. Aurinkovoide on saamieni tietojen mukaan välttämätön!

Kaiken materiaalisen ohella tärkeätä olisi varmaan myös pakata mukaan iso annos valoisaa ja avointa mieltä. Uskoisin, että se auttaa vaikeista hetkistä yli parhaiten. Itselläni on juuri nyt käsitys, että minun heikoin kohtani löytyy korvien välistä. Toinen tärkeä artikkeli olisi maltti. En usko, että tasoiseni menijä voi aloittaa kahden vuorokauden kisaa mitenkään liian rauhallisesti....