Aprillipäivä on sopiva päivä noin puolimaratonille. Ihan samaa reittiä en päässyt menemään kuin viimeksi, osa reitistä on hiekkatietä, joka oli sohjon vallassa, joten jouduin oikaisemaan parikolmesataa metriä.

Perjantain vauhtilenkistä huolimatta jalat tuntuivat olevan aivan kunnossa. Odotin sateen lakkaamista puolillepäivin ennen kuin lähdin. Käytin odotusajan tehokkaaseen univelkojen maksuun. Sää oli lämmin muttei aurinkoinen, joten pukeuduin sen mukaan eli aika kevyesti.

Juoksin jotakuinkin saman lenkin kuin muutama viikko sitten, eli keskiviikkoisen keskipitkän hieman pidennettynä. Lyhyesti kuvattuna ensin Paloheinään, sieltä Haltialaan, Tammistosta Tapanilaan ja T2:n reittiä kotiin.

Aloitin ihan rauhallisesti, kuulostelin juostessani sykkeitä ja pidin huolen että hengitys sujui vaivattomasti, kuten normaalissa hitaan lenkin matkavauhdissani yleensä. Silloin sykkeeni on 137 - 138. Varttimatkan jälkeen rupesin hitaasti kiihdyttämään vauhtia. Hengitys tiheni vastaavasti, silti säilytin helppouden tunteen. Välillä jalat olisivat vetäneet lujempaakin, maltoin kuitenkin. Etenin tehokasta askelta ihanan tasaisilla teillä. Vasta Pukinmäenkaarelle päästyä eli parisen kilometriä ennen kotia päästin hanat auki. En ottanut aikaa talteen viimeisen pitkän ylämäen jälkeen koska jouduin nousun aikana pysähtymään kaksi kertaa tietä ylittäessäni. Samperin autoilijat!

Lenkin jälkeen oli kylmä-kuuma-suihkujen paikka. Juoksualusta oli kuten sanottua tasainen mutta myös kova. Lumi on loppujen lopuksi lempeämpi alusta kuin asfaltti. Säärissä tuntui mietoa penikointia. Sivelin niihin Zonea suihkun jälkeen ja vielä kylmägeeliä jonkin ajan päästä.

Illalla palkitsin itseni kuorimalla alkupalaksi muutaman katkaravun chilimajoneesiin dipattavaksi. Pääruoaksi paistoin yrttimaustettuja lampaan ulkofilepihvejä. Jälkiruoaksi muutama pala taloussuklaata. Ja oikeastaan viikonlopun paras anti oli se, että lauantain juoksun ja aterian jälkeen maittoi uni. Onpa jalo tunne tuo unisuus, päässyt tässä kaiken keskellä vallan unohtumaan.

Viikon kilsat: 60,3

Kuukauden kilsat: 216 (tämä päivä mukaan lukien, jotta tulee kokonainen viikko)

 

1.4.2006

exe.time: 2.07/n. 20 km