Säät suosivat nyt heitä jotka keräävät kokemusta hellesäällä juoksemisesta. Tänään tosin totesimme yhteislenkkiläisten kanssa, että ei tähän totu.

Seurueemme oli valinnut säähän sopivan lähestymistavan, eli hiljaisen vauhdin, ja lisäksi juomavöissä oli riittävästi vesipulloja. Etenimme pitkin Vantaan rantoja noin seitsemän kilometrin mittaisen matkan.

Illan lenkki oli sopiva verryttelyharjoitus lauantain maratonia varten. Osallistun silloin Perniössä juostavaan Suomi-juoksuun, jonka matkoina ovat sekä maraton että sadan kilometrin kisa. Tapahtuma on siitä erikoinen, että juoksut starttaavat yötä vasten, satanen klo 19 ja maraton klo 23. Näillä säillä juoksuolosuhteet ovat mitä parhaimmat, yölämpötilat ovat olleet meillä päin 13 asteen tienoilla. Viikonlopuksi on luvattu edelleen lämmintä ja poutaista säätä.

Suomi-juoksun järjestää Suomen ainoa ultrajuoksuun erikoistunut urheiluseura Endurance, jonka jäsen minäkin olen. Tänä vuonna on saavutettu tapahtuman osallistujaennätys, sataselle on ilmoittautunut kolmisenkymmentä juoksijaa ja maratonille reilut 10. Jälki-ilmoittautumisia on vielä muutamia odotettavissa. Lähden Perniöön jo lauantaina iltapäivällä, koska osallistun samalla reissulla satasen juoksijoiden huoltoon, näillä näkymin ennen maratonia ja kenties vielä maratonin jälkeenkin.

Seuraava raportti on siksi luvassa vasta sunnuntaina, kunhan olen saanut yömaratonin univelat levätyksi pois.