Tästä juoksusta tuli tavallista ekstriimimpi ainakin sykkeiden osalta, vaikka vauhti jäi tuolla hangessa aika vaatimattomaksi. Kävihän taas hiekkarantahölkästä. Jos kuvasta olisi voinut poistaa pohjoispuhurin ja pyryn, juoksijalta riistää muut paitsi alusvaatteet ja kaiken ylle olisi voinut luoda kolmisenkymmentä astetta lisää lämpöä, niin olisin hyvin voinut juosta vaikkapa Dominikaanisen tasavallan hiekkarannoilla (eräs lähiomainen palasi juuri lomaltaan sieltä, mokoma ruskettunut roisto).

Mutta kylläpä tuli hyvä olo. Viikonlopun jutaamisessa puutuneet paikat saivat uutta eloa. Blineistä oli varastoitunut kehoon hyvä energialataus.

Aloitin kipakasti tavoistani poiketen. Tai olenhan minä muutaman kerran viime aikoina tehnyt niinkin. Olen nähdäkseni saavuttanut senkaltaisen tasapainotilan josta ihminen pyrkii automaattisesti pois eli yritän vähitellen saada noista lenkeistäni minuutteja pois. Mitä ilmeisimmin saavutan tavoitteeni vain ryhtymällä rupeamaan heti alkumetreiltä. Eli hyvästi rauhalliset startit. Maraton lähestyy päivä päivältä.

Päivän hyvä huono uutinen oli se, että ilmeisesti helmikuun kotirataultra jää väliin. Lähdemme pienelle lomareissulle hiihtolomalla ja kotirataultra osuu juuri kotiinpaluupäiväksemme, joka on tunnetusti aamusta iltaan yhtä siivoamista, pakkaamista, purkamista, autossa istumista, pyykinpesua ja pikaruoan syöntiä. Mutta mitäs pienistä, järjestän omat ultrat jonakin sopivana viikonloppuna.

Joka tapauksessa teen pysyvän muutoksen Viralliseen Ohjelmaani. Lisään viikolle 1 ns keskipitkän lenkin lauantaipäivän kohdalle. Keskipitkä lenkki olkoon pituudeltaan 17 - 20 km. Se on tarpeeksi pitkä jotta toimii kuten on tarkoitettu, muttei niin pitkä että rasittaisi liikaa.

Ja edelleenkin Virallinen Ohjelma on vain harjoittelun runko, todelliset juostut määrät ja matkat ovat jatkuvan muutospaineen alaisia.

Ai niin ja vielä yksi lisäys: tuo perjantai-iltojen vauhtileikittely T0 ei ole toteutunut talven aikana montakaan kertaa. Tarkkaavaiset lukijat ovat saattaneet havaita, että olen alistunut sääolosuhteiden edessä ja juoksennellut vaihtelevan pituisia pk-lenkkejä perjantai-iltaisin. Olkoon tuo merkintä nyt kuitenkin tuossa kevättä varten. Turha sitä on enää vekslata.

 

13.2.2006

exe.time: 1.05/T0

ave: 155

kcal/fat: 530/35