Ei pitänyt enää koneella notkua, mutta ei tässä muutakaan keksi.

Nyt on varmaankin reissulaukku jo valmiiksi pakattu. Pariin kertaan sen sisältö on purettu ja paikat vaihdettu ja karsittu ja taas täydennetty, kuten asiaan kuuluu. Vaikka en ole ensimmäiselle 24:lleni lähdössä, on asiat mietittävä läpi alusta asti.

Hommaa helpottaa tosin perustamani ns. puuhapussi, joka seuraa mukanani reissuille maratoneista alkaen. Se on kauniin kirkkaan punainen reppu, jonka saa auki päältä kätevästi. Sisältö on kisareissuilla hioutunut ja muokkautunut, vaatii vain pientä säätöä vallitsevan tilanteen mukaan. Mukana on: jäägeeliä, Voltaren-geeliä, ideaalisiteitä, kangaslaastaria, rakkolaastaria (kantapää + varvas), urheiluteippiä, sakset, särkylääkettä (lähinnä kisan jälkeistä tilaa ja mahdollisesti julkisilla välineillä kuljettavaa kotimatkaa varten), Imodiumia, närästyslääkettä, suolatabletteja, magnesiumtabletteja,  hedelmäsokeria, kuminauhaa numerolapun kiinnitykseen, ylimääräisiä hakaneuloja, huulirasvaa, tavallista kosteusvoidetta, suihkusaippuaa, punaista bepanthenia, kosteuspyyhkeitä. Ulkoilmakisoja varten repussa on yleensä vielä parit puutarhahanskat vaihtohanskoiksi ja kertakäyttöinen sadeviitta.

Ruokapuolella aion luottaa järjestäjän tarjoiluihin. Ostin lisäksi mukaan perunalastuja, muutaman suklaapatukan sekä suklaarusinoita (en kokeillut aiemmin, riskillä vedän piru vieköön!)  ja cashew-pähkinöitä. Saatan ostaa matkalta vielä oman kokispullon, mutta jotenkin luotan siihen, ettei kyseinen ihmejuoma kisasta hetikohta lopu.

Vaatetuspuoli on mahdollisimman suppea. Tapanani on ollut pakata aina liikaa vaatetta mukaan (paitsi että Kaustisella kaikista mahdollisista romppeista oli pelkkää hyötyä).  Sateen vaaraa ei nyt ole, ja lämpötila pysynee melko tasaisena runsaassa +20 asteessa (järjestäjän ilmoituksen mukaan hallin lämpötila on  +17 - +20 astetta, mutta arvelisin, että runsaat sata +37-asteista juoksijaa lämmittävät radan ilmatilaa edes jonkin verran). Reissulaukussa on hihattomia ja lyhythihaisia paitoja, vaihtotoppeja, kahdet polvipituiset ja yhdet pitkät trikoot sekä pitkähihainen paita yöllisiä viluiluja varten. Jos käy huonosti ja joudun keskeyttämään tai pitkälle huoltotauolle, vedän ylleni fleecekerraston ja takin. Varalta ovat mukana myös pipo ja sormikkaat. Makuupussia en aio ottaa mukaan. Tossuja lähtee reissuun neljät, kaikki Nimbuksia. Yhdet ovat puoli numeroa tavallista isommat ja ennestään käyttämättömät, ja yhdet ovat ns. tuunatut varpaisiin mahdollisesti ilmaantuvia rakkoja ajatellen. Segerin Ultra Thin -sukat eivät tosin ole vielä koskaan hanganneet ihoani rikki, mutta vannomatta paras. Lisäksi vedän säärten tueksi lentosukat, joista olen leikannut jalkateräosan pois.

Eiköhän näillä pärjätä ainakin jonkin aikaa. Huoltopuoli on Endurance 24 h -kisoissa perinteisesti pelannut hyvin, joten jos pulmia tulee, jonkin sortin ratkaisu löytynee.