Vaikka en ole lunta varsinaisesti kaivannutkaan, tänään oli mukavan haastava keli pitkästä aikaa. Jäivät nimittäin nuo joulunajan hyvät myrskyt kerrassaan kokematta. Ajattelin siitä syystä tänään nykäistä pienen, rauhallisen pk-lenkin ja nauttia samalla tuiskusta.

Kun lähdin kotiovelta hölkkimään kohti Sörnäisiä, vastaani ajoi lukuisia letkallisia lumenajopelejä. Niiden kuljettajatkin näyttivät olevan iloissaan, kun viimein pääsivät oikeisiin töihin. Ja hyvää työtä tekivätkin, autoilijoiden kannalta. Minä jalankulkijana sen sijaan sain rämpiä melkoisessa puuterilumisohjossa, ja tietenkin kovaan vastatuuleen.

Mutta ei se mitään! Onneksi minulla oli tänään ensimmäistä kertaa varsinaisessa lenkkeilykäytössä upouusi sykemittarini - kauniin vaaleanpunainen Polarin F11 (naisten malli). Lukemat olivatkin juhlan kunniaksi todella korkeat. Tämän pk-lenkin keskisyke oli 151 ja maksimisyke peräti 165. Sillä lailla.

Matkaahan tuolla keskustalenkin puolikkaalla kertyy runsaat 12 kilometriä, ja tänään sain siihen kulumaan aikaa komeat tunnin ja 26 minuuttia.

No kieltämättä keli ei suosinut pk-nylkytystä, tai sitten olisi pitänyt kävellä koko matka. Ehkä saan vielä tilaisuuden tutkailla noita pk-sykkeitäni. Tänään menivät kyllä energiat ihan muihin sfääreihin. Hauskaa oli kaikesta huolimatta.