Todellakin vaihtelevat nämä kelit. Kuulas ja tyyni auringonpaiste muuttuu minuuteissa myrskytuuleksi ja vaakasuoraksi sateeksi, joka lakkaa kuin sivua kääntäisi ja vaihtuu väsyneen sumuiseksi ankeudeksi.

Lenkkeilijän pukeutumisen kannalta tämä on haastavaa. Jos iltapäivään ajoittuvan lenkin varusteet täytyy valita jo aamulla, epäonnistumisen mahdollisuus on suuri (toisaalta myös lähtöhetken kaunis sää voi osoittautua lumeeksi ja juoksu päättyä vaikapa rajuun raekuuroon). Siispä on oltava vaihtoehtoja, ja vanha kunnon kerrospukeutuminen on oiva ratkaisu. Suosikkikombinaationi näinä päivinä on ollut seuraava: alimmaksi hihaton ja hyvin hengittävä toppi, sen päälle pitkä- tai lyhythihainen juoksupaita ja päällimmäiseksi joko toinen paksumpi paita tai tuulisella säällä ohut juoksutakki. Jalkaan windstopper-talvitrikoot, jotka eivät säikähdä kastumistakaan. Pipoa ja hanskoja en ole vielä käyttänyt kuin kerran, mutta mukana ne ovat olleet monesti.

Eilen aamulla lonkka oli taas aivan kivuton. En kuitenkaan lähtenyt juosten töihin, vaan annoin paikkojen levätä vielä työpäivän ajan. Pakkasin muovikassillisen lenkkivaatteita mukaan. Starttasin töistä hyvissä ajoin ehtiäkseni kuudeksi Metsälään. Repussa olivat salivaatteiden lisäksi käsisiteet ja nyrkkeilyhanskat sekä juomapullo. Lasti ei ollut painava mutta pullea, ja koska en ole kauhean paljon harrastanut reppujuoksuja tänä syksynä, taakka tuntui aluksi oudolta selässä. Onneksi repussani on hyvät säätöhihnat. Tiistain voimatreenien jäljiltä hartiat olivat vielä vähän jäykät, ja jalatkin tuntuivat jotenkin tunkkaisilta.

Saavuin salille jälleen jonkin verran etuajassa, koska nähtävästi juoksuvauhtini on kokenut muutoksen. Suoriuduin reitistä Kamppi - Pasila - Käpylä - Pasila - Metsälä noin tunnissa ja vartissa. Odotteluaikaa jäi turhan paljon sen kannalta, että kroppa ehti jäähtyä, eikä missään ollut tilaa verrytellä. Toisaalta oli lystiä seurata pojan treenejä.

Onneksi ohjaajamme piti hyvät lämmittelyt. Teimme väistöharjoituksia (huom!turvallisen välimatkan päästä!!), muutamia kunnon lyöntimättöjä hanskoihin ja säkkeihin, ja lopuksi pienen lihaskuntopiirin. Treenin jälkeen pakkasin kamppeeni nopeasti, vaihdoin juoksuvaatteet takaisin ja hölköttelin vielä puolituntiseksi pidennettyä reittiä kotiin. Tunkkaisuudet ja jäykkyydet jäivät salille.

Lauantaina pitkistelyä Pohjoisrannassa melko suurella todennäköisyydellä, etenkin, kun sääennusteessa oli paljon aurinkoja ja vain vähän pilviä.