Näin pitkän juoksupaussin jälkeen, ennen kuin yhtään askelta on otettu, on hyvä hetki miettiä tulevia tavoitteita.

On selvää, että seuraava iso kisa, johon asetan ns. virallisen tulostavoitteen ja jota varten yritän treenata järjestelmällisesti, on kuuden vuorokauden kisa.

Jossain määrin epäselvää on, missä tämä kisa pidetään. Kesäkuun 48 h-kisan jälkeen TIF:n edustajat kertoivat, että Bornholmissa mahdollisesti järjestettäisiin seuraavan kerran 48 h ja 6 d -tapahtumat vuonna 2012. Ensi vuonna ohjelmassa ovat vain 6- ja 24 h-kisat sekä monimaraton. Kun nyt kuitenkin edes alustava ennakkotieto 6D-kisasta vuonna 2012 on annettu, voi sen varmaan myös asettaa tähtäimeksi. Riskinä on ahtaasti tulkiten, että jotain kurjaa tapahtuu ja/tai kisaa ei järjestetäkään ja puolentoista vuoden treenit valuvat hukkaan. Tosiasiallisesti treeni ei koskaan mene hukkaan, pystyi sen hedelmistä nauttimaan toivottuna ajankohtana tai ei. Luotan toisaalta myös siihen, että tieto kisan peruuntumisesta tai päätös sen järjestämättä jättämisestä tulee tietoon niin hyvissä ajoin, että b- tai c-suunnitelmien teko on vielä mielekästä.

 

Hyvin epäselvää on, millä tavalla nyt sitten aion treenata tavoitettani varten.  No juoksemalla tietenkin, mutta koska kokemusta noin pitkästä kisasta ei minulla vielä ole, treeni"ohjelman" teko lienee paitsi hidasta myös mutkikasta. Tai no: mikäs temppu se nyt on, kunhan vain vetää tossut jalkaan ja lähtee hölköttelemään niin pitkäksi aikaa kuin sielu ja ruumis kestävät. Sitähän se on sekä pahimmillaan että parhaimmillaan. Välillä voi juosta lujempaakin jos siltä tuntuu. Helppoa ja yksinkertaista.... jos sen vain osaa.

Lajinomaiseen treeniin on epäilemättä kuuluttava useita pitkiä reissuja. Näitä on helpointa ja useimmiten myös mukavinta tehdä kisojen yhteydessä. Niinpä suunnitelmissa on osallistua useampiin aikaperusteisiin kisoihin, suhteellisen vaatimattomin harjoitustavoittein ja tiukasti kulloisenkin kunnon mukaan. Lienee varsin epärealistista kuvitellakaan pystyvänsä ehdottoman lineaariseen kehitykseen noin pitkällä aikavälillä, vaan normaalia vaihtelua tulee. Juoksuharjoitteluni joudun ajoittamaan ja toteuttamaan muun elämän ehdoilla myös vastaisuudessa. Etäisenä tavoitteena on kuitenkin mahdollisimman hyvän kestävyyskunnon saavuttaminen 6D-kisaa varten kevääseen/kesään 2012 mennessä. Kestävyyskunto tarkoittaa tässä tapauksessa paitsi ruumiillista myös henkistä kestävyyttä.

Antibioottikuuri päättyi eilen. Periaatteessa liikuntakielto päättyi samalla, mutta suositus kuului, että vasta sitten hikiliikuntaa, kun olo on täysin normaali. Pakko myöntää, että yleiskunto ei vielä ihan niin onnellisessa jamassa ole, vaan tarkkailen nitinöitä ja natinoita vielä viikonlopppuun asti.  PHM:lle en rohkene lähteä, joten toivotan hauskoja juoksuja kaikille teille, jotka aiotte lauantaipäivänä siellä viihtyä. Jos oikein hyvin käy, pistäydyn paikan päällä kannustamassa.