Päivät pitenevät ja heti tuntuu, kuin erilaisille aktiviteeteillekin riittäisi enemmän aikaa. Vuoden alkupäivien hajaannus on tasoittumassa ja päivät ja viikot ovat alkaneet soljua omaan tahtiinsa. Arkeen kehittyy uusia rutiineja entisten ja poismenneiden tilalle. Erilaiset tekemiset sijoittuvat toistensa lomaan ja viikot kuluvat hurjaa vauhtia. 

Melkoista aikatauluttamista ja tilanneherkkyyttä on vaatinut koulunkäynnin, perhe-elämän ja liikunnan yhteensovittelu. Suoritan kahta erilaista koulutusta päällekkäin, joista toinen johtaa toivon mukaan hyvään ja ajanmukaiseen ammattiin ja työllistymiseen. Toinen taas on luonteeltaan harrastusmainen, melkeinpä viihteellinen, ja sen tavoitteena on ensisijaisesti saavuttaa entistä vireämpi mieli ja ilmaisun tarkkuus. Ei siis liene epäselvää, kumpi näistä vie ja myös saa enemmän aikaa osakseen, vaikka suoritusaikaa näille on suurin piirtein saman verran kummallekin suotu. Tuo jälkimmäinen voi totta puhuen osoittautua myös tärkeämmäksi kuin nyt osaan edes kuvitella. Mutta aika näyttää. Joka tapauksessa toivon kykeneväni joskus sovittamaan nämä kaksi (ammatti)taitoa toisiinsa siten, että kykenen hankkimaan toimeentulon itselleni ja perheelleni. 

Mutta silloin, kun en kökötä tietokoneella, lukemassa tai tekemässä opiskelutehtäviä, tai hoida jotain väistämätöntä kotielämän banaliteettia, yritän harrastaa liikuntaa. Parhaiten tämä on edelleen onnistunut iltaisin, yleensä hyvin myöhään. Viikkorytmini on ollut tosi yksinkertainen: arkipäivät kulutan koulun penkkiä, illat luen, kirjoitan ja teen tehtäviä, viikonloput luen. Juoksulenkit ovat toimineet hyvinä välipaloina näiden puuhien lomassa. Aika säännöllisesti olen ehtinyt hölkkäilemään noin tunnin parin lenkkejä 3 - 4 kertaa viikossa arki-iltaisin ja yleensä lauantaisin vielä jonkinmoisen pitkän lenkin. Lihaskuntoa olen pitänyt yllä jumppapallon ja kahvakuulan avulla pari kolme kertaa viikossa aina juoksulenkin päälle.

5:2-dieetin olen toistaiseksi pannut katkolle, koska sopivaa tapaa noudattaa sitä ei ole löytynyt. Tehokas tuo syksyinen dieettini näytti olleen, koska kehonkoostumus on muuttunut (ainakin näppituntuman mukaan) entistä paremmaksi ja paino pudonnut muutaman kilon verran, niin että osa vaatteista tuntuu väljiltä. Ikävä kyllä nyt ei ole juurikaan rahkeita ostaa uusia. 

Ensi viikolla on luvassa hiihtolomailua, jonka ajattelin käyttää enimmäkseen arkiseen, rentouttavaan tekemiseen, eli lukemiseen, kirjoittamiseen ja liikuntaan (ei välttämättä tässä tärkeysjärjestyksessä). Osaankohan pian enää mitään muuta tehdäkään.