Leppoisa perjantai-illan saunalenkki. Sain sitä paitsi sauvakävelevää miesseuraa mukaani. Oli oikein lystiä vaihteeksi jutustella jonkun kanssa juostessa. Seuralaisen askel oli nimittäin sen verran pitkä, että pystyin mainiosti hölkkäilemään mukana. Parissa ylämäessä tein lämmitteleviä spurtteja.

Ilma oli mitä parhain, pakkasta vajaat viisi astetta. Tuuli oli alkumatkasta vastainen muttei tuskastuttavan voimakas. Vaihteen vuoksi suuntasimme P1:lle, joka oli seuralaiselleni uusi reitti.

Meno oli niin rauhallista että jalkapohjat eivät ärtyneet lainkaan. Taitaa olla viimein lopullisesti parantunut tuo vaiva.

Olen aloittanut magnesiumtablettikuurin helpottaakseni kummallisia sydämentykytyksiä joita viime aikoina on esiintynyt lenkkien jälkeen. Kolmen päivän lisämagnesiumannosten jälkeen olen huomaavinani että ne ovat kadonneet. Rytmihäiriöthän eivät ole mitenkään tavattomia kestävyysjuoksun harrastajilla, mutta suhtaudun niihin vakavasti koska lääkärini on niin kehottanut tekemään. Tykytykset johtuvat mitä ilmeisimmin viime aikojen kovasta työstressistä ja siitä johtuvista huonoista yöunista. Mitään vikaa sydämestäni ei ole koskaan löytynyt, mutta kolesteroliarvoni ovat olleet aiemmin varsin korkeat orjan ruokavaliosta huolimatta ja rytmihäiriöitäkin on lääkäri huomannut kuunnellessaan sydäntäni. Tosin silloin kun niitä havaittiin, olosuhteet työpaikalla olivat kaikkein vaikeimmillaan. Nappaan kuitenkin päivittäin yhden cardioasperinin. Ennen kesää pitäisi taas käydä mittauttamassa kolesterolit. Toivottavasti en joudu lääkitykselle, mikä lienee kohdallani seuraava askel jos tiukkaakin tiukempi ruokavalio ei auta, koska tämä ongelma on perinnöllistä laatua.

Tänään lauantaina on kuitenkin taas lenkki edessä, puolisen tuntia pidempi kuin eilen mutta tahti pysyköön yhä rauhallisena.

 

10.2.2006

exe.time: 1.40/P1

ave: 142

kcal/fat: 696/50