Lämpömittari näytti -17 astetta lähtöhetkellä ja tuuli heikosti mutta havaittavasti. Olin pukenut ylleni vaatetta kolmeen kerrokseen. Päähän sitaisin huppumyssyn, jonka kiedoin poskien suojaksi, ja päälle vielä pipon. Alimmaisena vaatetuskerroksena oli pitkälahkeinen ja -hihainen alusasu ja sen päällä välikerroksena tekninen paita. Kolmas kerros oli microfleecepusero ja päällimmäisenä tuulihousut ja juoksutakki. Silmiä suojaamaan otin lasit. Paljaiksi jääville kasvojen ihoalueille olin jo aamulla sivellyt ekstrakerroksen perusvoidetta. Näillä varusteilla pärjäsin ihan hienosti.

Eilinen lenkki tuntui hieman jaloissa, lähinnä tuossa oikeassa pohkeen rohjossani, joten lähdin jolkottelemaan tuttua hidasta vauhtiani. Ensin ajattelin juosta vain T0:n, mutta vartin köpöttelyn jälkeen meno tuntui mukavalta eikä pakkanenkaan haitannut yhtään, joten päädyin T1:lle.

Kuuntelin mennessäni taas Bassoradiota. Ohjelmat vaihtuivat niin etten aina huomannut, mutta musiikki oli taas miellyttävän monotonista. Eräässä välispiikissä juontajanuorukainen puheli lenkkitossuasioista. Kuulemma lenkkitossujen keräilijät säilyttävät aarteitaan pakastimessa. Erityisesti tossut, joiden pohja on valmistettu polyuretaanista hapertuvat vanhetessaan, ja ainoa tapa saada ne pysymään koossa on pakastaminen. Kaikenlaista jännittävää ne siellä Bassoradiossa tietävätkin. Tämä tieto koskee todennäköisesti vain viime vuosikymmenten malleja - niiden muodot ja mallit lienevät säilyttämisen arvoiset. Nykytossut ovat yhtä tylsän homogeenisesti muotoiltuja kuin autot tai avaruusalukset.

Tossuasioista tulikin mieleeni, että näissä uusissa Nimbuksissani on varsin toimiva pohjakuviointi: tavanomaisten isojen nyylien vieressä on pienempiä, nastamaisia nyyliä. Ne ilmeisesti parantavat pitoa.

Lenkki sujui loppuun asti ilman suurempia tunteita tai vastoinkäymisiä. Kotieteisen peilistä minua tuijotti omituinen punakka muumio, jonka päälaki oli jäähileiden peitossa, samoin kuin pääliinan leuan alaiset osat. Juoksutakin sisäpinta oli niinikään jäässä, ja microfleecen pinnalle oli kiteytynyt hikeä suuriksi hiutaleiksi. Iho oli sen sijaan aivan kuiva ja lämmin. Ihmeellisiä nämä tekniset urheiluvaatteet!