Perjantai oli vapaapäivä. Lapsilla on syysloma joten vietin heidän kanssaan vetelehtimispäivän. Tarkoituksenamme oli käydä tutustumassa Raitioliikennemuseoon Töölössä, mutta jouduimme nykimään ovenripaa tuloksetta: paikka on remontissa ensi kevääseen saakka. Emme masentuneet vaan viihdytimme itseämme nauttimalla limsat ja leipälapion kokoiset korvapuustit eräässä keskustan suosituimmista kahviloista, joka on tunnettu anteliaan kokoisista leivonnaisistaan.

Lounaspullasta saimme niin paljon energiaa, että päätimme lähteä reippaalle, merelliselle kävelylenkille ja suuntasimme kohti Kaivopuistoa. Kahden tunnin ajan risteilimme pitkin rantaa ja puistoteitä. Ilma oli loistavan kaunis ja lämmin, tosin paluumatkalla kohti keskustaa tuuli oli vastainen ja tuntui purevan kylmältä.

Kotiin päästyämme lepäsimme hetken, mutta sitten vedin lenkkikamppeet ylleni ja lähdin vielä ulos. Käänsin tossut kohti Vantaan rantaa ja hölköttelin syysillan auringonpunaisissa maisemissa Haltialan kartanolle ja sieltä Haltiapolkua pitkin kohti Pirkkolaa. Siis ainakin käännyin Pitkäkoskella sen kyltin suuntaan, jossa luki 'Pirkkola'. Niinhän kuitenkin kävi jälleen kerran, että menin jossain ratkaisevassa kohdassa harhaan ja taisin hieman eksyä. Hölköttelin rauhallisin mielin eteenpäin, koska tiesin vanhasta kokemuksesta jossain vaiheessa putkahtavani ulos metsästä. Yhtäkkiä havaitsin vasemmalla puolellani Paloheinän huipun ja totesin juoksevani pitkin Masokistin Unelman reittiä. Mieleni teki kiertää se vielä pariin kertaan, mutta olin ollut liikkeellä jo aika pitkään ja ajattelin lasten pian huolestuvan, joten lähdin kotimatkalle. Hieman reilun parin tunnin pituiseksi venähti tuo lenkkini. Päivän saldoksi tuli siis yhteensä nelisen tuntia ulkoilua.

Lauantaina oli tyystin toisenlaista liikuntaa tiedossa, eli kotitalomme pihatalkoot. Enempiä juoksuja ei viikonloppuun mahtunut, sunnuntait on pyhitetty muille elämänalueille.

Ensi viikonloppuja sen sijaan on tiedossa juoksuja runsain mitoin. Endurancen syysleiri pidetään Vierumäellä ja lauantain ja sunnuntain mittaan taitaa ohjelmassa olla useampiakin hölköttelysessioita.