Viimeiset viikot ennen Masokistin Unelmaa ovat sujuneet vaihtelevasti - ainakin mitä tulee harjoitteluun. Enimmäkseen oikein hyvin, muttei täysin ongelmitta. Pulmia ovat aiheuttaneet ajankäyttö (niin kuin aina lomalla) sekä vatsan lievä mutta häiritsevä oireilu.

On ollut aika ajoin hyvin hankalaa järjestää aikaa viidelle lenkille viikossa, joten olen tyytynyt tekemään mahdollisimman huolellisesti ne neljä treeniäni joista en ole suostunut tinkimään. Tämän illan ällistyttävän kevyeltä tuntuneen iltalenkin perusteella voisin myös väittää, että viimeiset kolme viikkoa ovat käyneet jonkinasteisesta teholeiristä. Verrattuna kotiratoihin Kouvolantie on varsin rankkaa harjoittelumaastoa, se on paitsi mäkinen myös hyvin kuuma. Kirjaimellisesti. Joka lenkiltä olen palannut mökille jalkapohjat hellinä juostuani pitkät lenkit auringon tuliseksi muuttamalla maantiellä.

Ruoka on maittanut, liiankin kanssa. Painoni on noussut puolitoista kiloa. Grilli on paahtanut toinen toistaan maittavampia pihvejä ja kasslereita, broileriruokia, kasvisnyyttejä, maissintähkiä......Ainoa herkku mistä olen kuin ihmeen kaupalla onnistunut sitten viime raporttini pitämään näppini erossa on karkit. Kerrassaan arveluttava ruokavalio lieneekin ollut mahapulmien syynä. Eräs epäilyjen kohde on myös järvivesi, johon vatsani ei ole tottunut. Sitä on käytetty paitsi perunoiden myös kahvin keittämiseen. Muutama yö on mennyt harakoille kipuillessa, mikä ei taas ole voinut olla vaikuttamatta treenailuihin. Juomapuoli on ollut aivan moitteeton, mitä tulee alkoholijuomien määrään. Olen kumonnut lähdeveden lisäksi kurkustani alas vain muutaman konjakkihömpsyn, kuohuviini- ja punaviinilasillisen ja saunaoluen.

Laskin pikaisesti että heinäkuun kilometrisaldoksi tulee hyvinkin yli 200 kilometriä. Kolme kolmikymppistä sekä epälukuinen määrä noin 14 - 17 kilometrin mittaisia pätkiä. Yksi rypäsjuoksu kolmikymppisen yhteydessä, pe 14 + la 30 km. En tarkkaan muista kuinka monta juoksua olen juossut, koska ruutuvihkopäiväkirjan pitäminen jäi kokonaan. Olen viime päivityksen jälkeen käynyt lenkillä lähes päivittäin, mutta pari kahdenkin päivän taukoa on mahtunut ohjelmaan. Lenkkejä olen juossut eri vauhdeilla, ja vähitellen tämän viikon aikana olen laskenut tehoja eli lisännyt lyhyitä kävelypätkiä lenkkeihin mukaan. Arvioisin, että juostuja on kertynyt keskimäärin 70 - 75 km per viikko. Ei siis ihan sitä määrää mihin alun perin arvelin päätyväni mutta tähän lenkkitiheyteen on ollut tyytyminen.

Kahden jäljellä olevan viikon ohjelma on yhä työn alla. Saatan huomenna juosta viimeisen pitkän, ehkä 25 - 30 km. Aikaa saa kulua runsaasti, tehot pidän alhaalla. Ensi viikon aikana juoksen ehkä yhden kiperän jenkan, ja viimeinen viikko ennen elokuun 12. päivää olkoon lähes yksinomaan lepäilyä.

Tänään autossa matkalla mökiltä kaupunkiin kuuntelin Massive Attackin best of -levyä. Suorastaan loistavaa rentoutus- ja keskittymismusaa. Jos vain ehdin, vedän seuraavien viikkojen aikana muutaman session sohvalla makailua heidän säestyksellään.