Syyskuu vierähti huomaamatta alta pois, mutta elossa ollaan. Kaappimaratoonari ei ole blogilleen ehtinyt, koska aika on mennyt töiden ja opiskelujen parissa. 

Aloitin nimittäin hyvän joukon ilta- ja virtuaalikursseja tietojenkäsittelyn alalla elokuun lopulla. Neljä iltaa viikossa sekä viikonloput omistan pääosin niille, ja päivät työssäoppimiselle. Niinpä varsinaista vapaa-aikaa - ja aivan erityisesti nk. ruudutonta aikaa - jää jäljelle niin vähän, että se kuluu lähinnä nukkuessa ja kauas taivaanrantaan katsellessa. 

Liikunnat ovat jääneet pelkän hyötyliikunnan varaan. Ramppaan reppu selässäni työpaikan, kodin ja koulun väliä aina, kun sää ja yleiskunto sallivat. Androidin asettama aktiivisuustavoite 60 min/päivä täyttyy lähes päivittäin, 10 000:n askelmäärä puolestaan ei, mutta pysynpä edes jonkin verran liikkeellä kaiken istumisen vastapainoksi. Lisäksi olen yrittänyt kiristää ruokavaliota niin niukaksi kuin mahdollista. Pitkät, monesti yön puolelle venähtävät päivät ja liian lyhyiksi jäävät yöunet eivät terveellistä elämäntapaa varsinaisesti tue.

Lyhyenä katsauksena tämänhetkiseen terveystilanteeseen tuotakoon julki, että erinäisiä testejä on tehty ja toistaiseksi näyttää siltä, että ainakaan sydänperäistä ei sitkeä yskäni ole. Niin, röhiminen jatkuu edelleen. Muistin virkistykseksi todettakoon, että jonkinlaista köhää tavallisen yskän ja ryskäyskän väliltä on pidellyt lähestulkoon yhtä soittoa jo melkein vuoden ajan. Pois on tältä erää suljettu myös mykoplasmainfektio, jonka testituloksen perusteella olen kuitenkin jossain vaiheessa elämääni kokenut. Lisää testejä on tulossa pitkin syksyä ja toivon mukaan jotain hoidettavaksi kelpaavaa löytyy. Edelleen myös odotan ja toivon, että tilanne kohenee itsekseen, luonnollista tietä. Että epäonneni loppuu ja suorituskykyni kohenee. Mutta näistä vuodattelen lisää taas joskus tuonnempana. 

Sen verran ilonaihetta kuitenkin on tiedossa, että tämä bloginihan täyttää täydet 10 vuotta marraskuun 7. päivä 2015. 

Nykyistä enempää uusia päivityksiä en uskalla luvata, mutta 10-vuotisjuhlajulkaisut käynnistyvät joka tapauksessa.

Lokakuun 7. päivästä alkaen julkaisen viikoittain vanhoja tekstejäni, kisakuvauksia tai muita tunnelmia vuosikymmenen ajalta aina tuohon "syntymäpäivääni" asti. Jotkut teistä lukijoista ja kanssakuntoilijoista ovat olleet mukana Kaappimaratoonarin matkassa ensimmäisestä päivityksestä asti. Tervetuloa lukemaan ja muistelemaan!