Tänään harmitti. Helatorstaisuunnitelmat peruuntuivat huonon sääennusteen takia. Nytkin minun pitäisi olla kesämökillä takkaa virittelemässä mutta ei, täällä istun kotona ja tuijotan tietokonetta.

Onneksi pääsin sentään lenkille. Ei olisi toisaalta yhtään huvittanut lähteä, työpäivä oli kiivas kun piti tehdä loppuviikon työt pois alta. Perjantai on vapaapäivä vaikka maalle lähtö ei toteutunut. Lapset pettyivät kamalasti ja näyttivät myös tunteensa. Tunnelma oli vähintäänkin ankea.

Jo valmiiksi uupuneen oloisena kuitenkin löntystelin lähimetsään. Ensimmäinen kierros oli silkkaa lämmittelyä, radalla oli sitä paitsi paikoitellen ahdasta kun laskujeni mukaan vähintään kolme juniorilätkäjengiä oli lähetetty samaan aikaan lenkkiä kiertämään. Joka paikassa vilisi villiintyneitä pikkupoikia, jotka kiroilivat ja pelleilivät ohikulkijoille, myös minulle. Kiroilin heille ensin takaisin, mutta ylivoiman edessä taivuin vain kääntämään korvanappiradioni nupin kaakkoon. Isoimmat pojat olivat piiloutuneet sinne tänne metsän suojiin tupakalle. Valmentajien näin ohi juostessani seisoskelevan ikävystyneen näköisinä lähellä starttipistettäni. Heillä ei tainnut olla aavistustakaan suojattiensa touhuista.  

Toisella kierroksella oli jo väljempää ja lisäsin vähän vauhtia. Pikku hiljaa sitten keho taas innostui touhusta ja kolmas kierros sujui jo varsin mallikkaasti. Aikoja en ottanut ylös, mutta sen verran vilkaisin kelloa aina starttipisteessä että havaitsin kierrosajan lyhenevän tasaisesti vajaalla puolella minuutilla. Juoksin kiihtyvällä vauhdilla viisi kierrosta täyteen. Nopein taisi mennä hieman alle yhteentoista minuuttiin. Aikaa oli viidennen kierroksen lopulla kulunut muistaakseni 56 minuuttia, eli ihan hyvään vauhtiin pääsin tuolla mäkisellä ja notkelmaisella metsätiellä. Hölköttelin vielä kuudennen kierroksen jäähdyttelyiksi ja sitten läksin kotiin. Olo oli kerrassaan mainio ja kaikki murheet tuntuivat taas niin kovin kaukaisilta.

Taas kerran kävi ilmeiseksi että tarvitsen näitä lenkkejä varten toisenlaiset tossut. Tarvitsen lisäksi uudet Nimbukset. Rahanmenoa on siis luvassa...

Toivotan hyviä pyhiä kaikille lukijoilleni!

Raporttia on aikanaan tulossa viikonlopun juoksuista. Rypäsjuoksua olen kaavaillut perjantaille sekä lauantaille.

24.5.2006

exe.time: 1.11/10,8 km metsälenkkiä