Väsytti niin maan perkeleesti kun herätyskello aamulla piipitti yhdeksän maissa, mutta ei auttanut: aurinko helotti taivaalla niin kutsuvaan sävyyn, että oli vääntäydyttävä vällyjen välistä pesulle ja pukemaan juoksuvaatteita päälle.

Klo 11 starttiin kertyi, kuten odottaa saattaa, hyvä kourallinen juoksuhulluja. Startin jälkeen kävi ilmi, että eräs Pekka oli ensimmäistä kertaa Hassemaratoonilla juuri kyseisellä reitillä, joten tarjouduin ensimmäisten kierrosten oppaaksi. Kävi niin, että jalka nousi sen verran samaan tahtiin, että taitoimme lopulta koko matkan kimpassa. Kiitokset vielä kerran Pekalle matkaseurasta! Juttukaveri tuli enemmän kuin tarpeeseen.

Kuluvan viikon treenit ovat vaatineet veronsa, joten vauhdin valinta oli helppoa: sopiva tavoite olisi viiden tunnin alitus. 

Kierroksia karttui tasaiseen tahtiin. Matkaan olivat startanneet myös h ja Miikka, joka on vielä toipumassa taannoisesta 7 vuorokauden juoksustaan Ateenassa. Nämä juoksivat reippaasti ja pääsivätkin molemmat maaliin neljän tunnin tuntumassa.

Sää oli mitä kaunein. Pohjoisrannassa parveili runsaasti ihmisiä lapsineen ja koirineen, kuten ensimmäisenä kunnon kevätpäivänä Stadissa saattaa odottaa. Aurinko paistoi kirkkaana ja lämpötila kohosi 10 asteeseen iltapäivän kuluessa. Aurinkolasit jätin sosiaalisista syistä pois jo nollakierroksen jälkeen, mutta lippikselle olisi ollut käyttöä. Niin punaisena helottaa naamavärkkini tälläkin hetkellä, että pieni säteilysäännöstely olisi tehnyt terää. Meri oli edelleen jäässä rannan tuntumassa, mutta kauempana näkyi avointa vettä.

Matkaseuran ansiosta seitsemäskään kierros ei tuntunut kovin pahalta kitukierrokselta, vaan matka jatkui hyvien fiilisten vallitessa. Jalat ja koko kroppa pelasivat lähes toivotulla tavalla. Ainoa harmi oli ajoittainen ahdistus keuhkoputkissa, kun allergialääke jäi aamulla ottamatta. Leppiä ei tietenkään ollut mailla halmeilla, mutta muuta pölyä oli sitäkin enemmän. 

Maaliin saavuimme ajassa 4.52.xx. Saunaseuraakin sain, mikä viimeisteli tämän kevään viimeisen Hassemaratoonin onnistuneen tunnelman. Kiitokset R:n siskoksille siitä!