Lomaviikko hujahti yhtä nopeasti kuin maisemat vaihtuivat. Uudessa ympäristössä aika ja ajankulu tuntuvat saavan aivan uuden merkityksen. Eteläisellä saarella ei ollut huikeata hellettä koko aikaa, mutta lämmintä piteli ainakin suomalaisen kesäkuun veroisesti. Aurinko virkisti niin väsyneitä kehoja kuin mieliä. Jos lähtöhetkellä oli alkuvuoden riivanneesta flunssasta vielä rippeet jäljellä, paluumatkalla ei tainnut enää kukaan niiskutella. Merituulen, hyvän ruoan ja leppoisan oleilun parantavat vaikutukset tulivat jälleen kerran todistetuiksi. Aavalle ulapalle tuijottelu voittaa telkkarin ja internetin mennen tullen. Lämpimään hiekkaan on suloista upottaa istumisesta turvonneet varpaat. Parahultaisille kukkuloille kiipeily pistää veret kiertämään toipilaan surkastuneissa lihaksissa. Aaltojen tuoksu parantaa arat poskiontelot.

Hyviä ruokia tulikin makusteltua siinä määrin, että kuntoilun aloittaminen tuntuu enemmän kuin ajankohtaiselta. Joudun kuitenkin vielä hetkisen malttamaan. Huomenissa saan hoitoa eräisiin pitkään jatkuneisiin vaivoihin, jonka jälkeen joudun ottamaan rauhallisesti päivän tai parin ajan. Toivottavasti kaikki sujuu hyvin ja pääsen ehkä jo ensi viikonloppuna ulkoiluttamaan edes kävelysauvoja, jos en vielä hölkkäillä (muka) uskaltaisi.

Pakkolevossa viihdykkeenä toimikoon vaikkapa hieno, upouusi tietokone, jonka olen viimeinkin saanut käyttööni. Ehkä nettielämäkin tästä vielä vilkastuu.

V Endurance 24 h -kisassa Espoossa Ratiopharm Arenalla juostiin viikonloppuna upeita tuloksia. Naisten kisan voitti Japanin Sumie Inagaki tuloksellaan 228,2224 km ja miesten kisan voiton vei Endurancen Juha Hietanen tuloksella 243,4670 km. Tuloksia voi yksityiskohtaisemmin tarkastella täältä Onnittelut kaikille, ja aivan erityisesti itsensä voittajille!