Tänä aamuna sitten sain vihdoin järjestetyksi siten, että lähdin kotoa juosten töihin. Tunninhan tuo lyhyempi reitti vie suurin piirtein aikaa, joten starttasin hieman ennen kahdeksaa. Lapset lupasivat hoitaa itsensä koulutielle asiallisesti.

Jouduin ottamaan päivän vaatekerran reppuun mukaan, kun en ollut varma toinko perjantaina edellisen satsin kotiin vai en. Olisi kurjaa joutua viettämään koko päivä nahkeanhikisissä lenkkikamppeissa työpöydän ääressä.

Juoksu tuntui aluksi raskaalta, johtuen arvatenkin viikonlopun menoista. Sykettä nostivat paitsi repun paino myös kohtalainen tuuli, joka puhalsi suurimman osan matkasta vastaan. Nyt olo on oikein hyvä. Illalla kirjoittelen taas lisää tästä "kokeilustani". Aikaa aamun reippailuun kului noin tunti ja 10 minuuttia (ennen eväskaupassa pistäytymistä katsoin ajan mutta unohdin pysäyttää kellon).

 

Ilta on tullut. Paluumatka sujui hyvin, aamua paremmin. Juoksin suurin piirtein samaa reittiä, ainoa ero oli, että Amerin kohdalla käännyin Koskelantielle enkä Tuusulantien suuntaan. En tiedä vaikuttiko tuo muunnos ja missä määrin, mutta kotipihalla pysäytin kellon ajassa 1.05! 10 kilometrin matkalla viiden minuutin parannus ajassa lienee aika paljon. Ehkä tähän suuntaan matkalla on enemmän alamäkiä tai jotain. Liikennevalot sujuivat myös aamua joutuisammin.

Hyvältä tämä reissailu tuntui. Jännää ajatella, että olen tänään juossut jo 20 kilometriä, vaikka kehoni ja mieleni tuntuvat rekisteröineen vain tuon viimeisimmän kympin. Olo on virkeä ja melkeinpä tuntuu, että tekisi mieli lähteä vielä yhdelle lenkille.

Ainoa päivän aikana havaitsemani haittapuoli, joka ei kenties ole edes pysyvää laatua, oli se, että iltapäivällä tuli aivan sietämättömän raukea olo. Oli suorastaan vaikeata keskittyä töihin. Tämä voi tietenkin johtua myös viime yön liian lyhyiksi jääneistä unista yhdistettynä aamuiseen happihyppelyyn. Päivän lounas oli kevyenlainen, joten se ei voi olla syynä uniseen oloon.

Tätä samaa löpinää taitavat loppuviikon lenkkini olla, joten taidan suoda teille arvoisat lukijani vähän "lomaa" ensi viikkoon asti. Päivitän toki jos jotain uutta ja ihmeellistä ilmenee kokeiluni aikana. Perjantaina lähdemme perheen kanssa risteilemään, joten viikonlopun juoksuistakaan ei ole raportoitavaa.

Lisäyksenä havainto: riittävästä juomisesta on ilmeisesti pidettävä aktiivisesti erityistä huolta, kun nuo aamu- ja iltapyrähdykset eivät aiheuta riittävän suurta rasitusta että kroppa vaatisi juomaa samalla tavalla kuin jos juoksisin saman matkan yhteen menoon päivittäin.