Tulipa heitettyä 42,195 km:n lenkki.

Sää oli harmaa ja muutaman pisaran saimme me juoksijat niskaamme, mutta muuten oikein oivallinen juoksusää. Etelän suuntaan reitillä edetessämme oli vastatuulta, mutta muuten myötäistä tai laitamyötäistä.

Aloitin hyvin rauhallisesti. Fiilikset olivat lähtöhetkellä hieman alavireiset enkä ollut ihan varma jaksanko koko reissua loppuun asti. Lonkkavaiva painoi mieltä, muutaman muun asian ohella. Siispä yritin vain nauttia menemisestä niin kauan kuin sitä kestäisi enkä halunnut kasata itselleni yhtään enempää paineita.

Viidennelle kierrokselle asti etenin varsin tarkkaan samaa vauhtia, eli noin puolen tunnin kierroksia. Ajattelin, että jos jaksan maaliin asti, vajaan viiden tunnin aikaan saan olla hyvinkin tyytyväinen.  Kuudennella kierroksella juoksu alkoi yllättäen tuntua hyvältä. Vauhti lisääntyi melkein huomaamatta, ja totesin vähitellen reissun edetessä, että pudotin kierrosajoista jopa minuutteja kerrallaan. Siispä annoin mennä fiilisten mukaan. Ongelmia ei ollut minkäänlaisia. Olin aamulla syönyt jättiannoksen puuroa ja nauttinut runsaaasti nesteitä, joten pärjäsin juoksun aikana aika laihalla maltolitkulla ja vedellä. Pitkiä huoltotaukoja ei siis tullut, eikä vessareissujakaan.

Maaliin päädyin ajassa 4.39, eli ihan mukavasti se sitten menikin. Rauhallinen aloitus palkittiin, tai sitten kunto on noususuunnassa.

 

Marrasputki per 8.11.: juostuja päiviä 4, lenkkejä 6