Reidet tuntuivat kovin jumittuneilta ja jäykiltä vielä tiistaina. Niinpä tuumasin, että oli korkea aika testata edellisen viikon hankintaani, jooga-dvd:tä. Hankin myös jooga-jumppapallo-ohjelman, mutta se saa vielä odottaa käyttöönottoa. Kyseessä on ns. kolmen tason ohjelma, jonka osioissa harjoitetaan hengitystä, voimaa ja tasapainoa eri tavoin. Tein illan päätteeksi koko ohjelman läpi siitäkin huolimatta, että ensimmäinen osa suositellaan tehtäväksi aamuisin. Eikä ihme, sen vaikutus oli vähintäänkin piristävä.

Liikkeet eivät ole kovin vaikeita, mutta harjoittelua ne vaativat. Ihmeellistä notkeutta liikkeet eivät vaadi (ja joogassa on lupa aina tarvittaessa pitää lepohetkiä tai tehdä korvaava liike oman kehon suorituskyvyn mukaan) mutta hyvää tasapainoa ja voimaa ne kysyvät. Ohjelman jälkeen olossa ei silti tuntunut mitään erityistä, vähän kuin en olisi oikein mitään tehnytkään.

Keskiviikkoaamuna kaikki jumit olivat kuitenkin tiessään! Kerrassaan hämmästyttävä vaikutus.

Niinpä keskiviikkoiltana vedin tossut jalkaan ja hölkkäsin salille. Kiersin Käpylän kautta, jolloin mittaa matkalle tuli noin 4,6 km. Meno tuntui oikein hyvältä eikä Vaajakoski tuntunut painavan jaloissa, vaan hengityslihaksissa. Ne olivat ilmeisesti myös kovilla maastoultran aikana. Minulla ei onneksi ollut kiirettä, joten köpöttelin menemään nauttien syksyisen Käpylän värikkyydestä ja rauhallisesta tunnelmasta.

Salitreeni oli eilen osittain vanhan kertausta, mikä tulikin tarpeeseen. Lisäksi opettelimme kahta uutta potkua, muistaakseni nrot 8 ja 9. Tunnin lopussa harjoiteltiin irtiriistäytymisiä, ja siinä puuhassa tuli vähintäänkin hiki. Valmiiksi lämmennyt kroppa oli helppo kiihdyttää vauhtiin paluumatkalla, joten valitsin lyhyemmän reitin ja painelin menemään ihan kelpo vauhtia, kun iltakin oli jo melkoisesti viilennyt. Juoksua kertyi tälle päivälle seitsemisen kilometriä.

Tänään on kauppa-asioita alkuillasta, mutta taidan myöhemmin vielä hilppaista jonkinlaiset verryttelyt johonkin sopivaan suuntaan.