Antibioottikuuri päättyi eilen. Suihketta olen suihkutellut kiltisti päivittäin, kaksi annosta kumpaankin sieraimeen. Viime viikonlopun aikana olo alkoi asteittain kohentua ja maanantaina olin jo varsin virkeä, mutta nyt parin työpäivän jälkeen niiskuttelu on taas pahentumaan päin. Päätimme viimeisten muuttoa edeltävien  viikkojen ajan oleskella työpaikalla tavallista vähemmän, mikäli suinkin mahdollista. Iltaisin poden pään- ja korvasärkyä ja olo on kaikin tavoin omituisen voimaton ja väsynyt, kuten koko syksyn ja talven on ollut. Viime kesä oli kaikin tavoin erikoinen, joten sen aikaisia tuntemuksia en osaa analysoida, voisivatko ne liittyä kosteusongelmiin. Olotilaa on vaikeata kuvailla, koska se vaihtelee hyvin paljon. Tilannetta voisi ehkä kutsua kierteeksi. Alituinen väsymys ruokkii muuta uupuneisuutta, joka taas laskee mielialaa. Viikonlopun jälkeen olo on parempi, mutta viimeistään tiistaina taannutaan. On vaikeata enää sanoa, mikä on normaalia oloa. Väsymys, nuhaisuus ja köhiminen alkaa tuntua tavanomaiselta, vaikka se ei sitä ole. Särkyihin sopeutuu, koska niiden kanssa on vain pärjättävä. Silti on masentavaa olla koko ajan jostain kohdasta kipeänä.

Onneksi parempaa on tulossa.

Erityisesti odotan, että hajuaistini palaa entiselleen. Olen aina ollut ns. herkkänenäinen, en sillä tavalla että kammoaisin hajuja, vaan jostain syystä tunnen tuoksut yleensä hyvin vahvoina ja nautin niistä. Havaitsin jo jonkin aikaa sitten valmistaessani voimakkaasti maustettua ruokaa, että en tuntenut tuoksuja niin hyvin kuin luulisi. Laivamatkalla tuoksutellessani hajuvesiä ihmettelin niiden mietoja aromeja, jotka taas a-mies tunsi aivan selvästi. Epäilemättä ärtyneillä ja alituisesti tulehtuneilla hengitysteillä on ollut osuutensa asiaan. Samoin makuaistini on kärsinyt, nämähän ovat yhteydessä keskenään.

Liikuntarintamalla aion edetä mahdollisimman pian. Lonkka alkaa olla varsin hyvässä kunnossa. Ehkä jo viikonloppuna yritän pientä hölkkää tai edes kävelyhölkkää, mikäli henki yhtään kulkee. Salille palaan ensi viikolla, jollen jostain syystä retkahda jo perjantaina.