Tänään tein toisen testilenkkini, hieman reilun 8 kilometrin lenkin jälleen vesijuoksuvauhtia, ja tällä kertaa pystyin juoksemaan koko matkan. Jouduin tosin pysähtelemään noin kilometrin välein ravistellakseni ja hieroakseni pohjetta.

Polvi oli täysin oireeton, eli ainakin näin hitaan menon se nyt kestää. Ehkä osasyy löytyy siitä, kun eilisen sauvakävelylenkin jälkeen venyttelin jalkaa eräällä topakalla liikkeellä, jossa kumarrutaan jalan yli jalan ja polven ollessa aika suorana. En ole tehnyt tuota liikettä pitkään aikaan, koska olen ajatellut sen olevan jalalle pahaksi. Jostain syystä sain kuitenkin päähäni juuri eilen kokeilla liikettä. Polvessa tuntui venytyksen aikana pientä liikehdintää ja se rutisi vaimeasti. Kipua ei tuntunut. Yksi teoria on, että jotain aiemmin vinksahtanutta meni takaisin paikoilleen. Venytyksen jälkeen polvi oli nimittäin sen tuntuinen ettei se ole koskaan kipeä ollutkaan. Aamulla koko jalka oli arka, mutta aamupäivän aikana tilanne taas normalisoitui.

Pohje sen sijaan on tosi outo tapaus. Jotenkin ärsyynnyin tänään juoksun aikana siihen kivistykseen ja juoksin ehkä vähän hampaat irvessä mutta halusin nähdä mitä tapahtuu jos vain yritän juosta välittämättä kivusta. Pohje ei ole krampissa, sen tarkistin aina pysähtyessäni. Lihas tuntuu aivan normaalilta. Ainoa ongelma on pohkeen ulkosyrjällä ja polvitaipeen alapuolella, syvällä luun vieressä tuntuva kipu, joka helpottaa heti kun pysähdyn.

Jossain viiden kilometrin kohdalla kipu hieman hellitti, tai sitten vain totuin siihen. Oli miten oli, kotiin tultua pohje tuntui aika hyvältä, eikä mitään särkyä jäänyt. Pääsin saunaan lenkin jälkeen, mikä oli hyvä, koska satoi ja tuuli. Venyttelin jalkaa hyvin ja pitkään ennen saunaa. Annoin pohkeelle vuoron perään kylmää vettä ja löylyä. Saunan jälkeen vielä hieroin sitä ja polvea isolla jääpalalla ja sivelin Voltarenia.

Nyt juuri potka on aivan normaalin oloinen, ei säiky kävelyä eikä tunnu jäykältä tai kipeältä. Saa nähdä mikä on tilanne huomenna. Liikuntaohjelmassa on lepoa joka tapauksessa, ilta kuluu lauantain juhlapäivällistä valmistellessa. Meille tulee ruokavieraita ja perjantai-iltana en ehdi tehdä kaikkea, koska olen tietenkin Nuuksiossa juoksemassa yöjuoksua. Taatusti olen.