Onpa hyvä että on noita lenkkireittejä monenlaisia ja erilaisia. Oli tänään tosi virkistävää juosta vaihtelevissa maisemissa.

Pääsin lähtemään liikkeelle vasta puolenpäivän aikaan. Ilma oli lämmin, joten jätin osan kerroksista pois ja pukeuduin vain talvitrikoisiin, pitkähihaiseen paitaan ja juoksutakkiin. Jalkaan vedin Cumulukset. Säästelen niitä nyt erikoistilanteisiin, kun ei niitä uusiakaan enää nähtävästi saa. Säädin radion Grooven taajuudelle, siellä alkaa toivekonsertti lauantaisin kello 12.

Suunnitelmissa oli ollut juosta kiihtyvävauhtinen lenkki, siten, että jälkimmäisen puoliskon juoksisin noin 4 - 5 minuuttia nopeammin kuin ensimmäisen. Puolimatkan krouvinihan sijaitsee keskustalenkillä Kaivopuiston edustalla olevan Kompassi-kahvikioskin ja Carusel-kahvilan välimaastossa. Kuinka ollakaan, liikennevalot ynnä muut tavanomaiset hidasteet vaikuttivat alkumatkasta niin, että olin puolimatkassa minuuttikaupalla oletettua aikaisemmin, vaikka olin juossut lähestulkoon suunnittelemaani vauhtia. Kaupunkilenkkeilyssä on varauduttava aina yllätyksiin.

Jatkoin siis puolimatkasta hieman vauhdikkaammin. Juoksu kulki oikein mukavasti ja kevyen tuntuisesti. Pohjoisrannassa kohtasin koko köörin Hassen hölkkämaratonia juoksevia tuttuja kasvoja. Moikkailimme toisiamme ohijuostessamme. Teki kieltämättä mieli liittyä joukkoon edes kierroksen ajaksi, mutta tällä kertaa juoksuaika oli rajoitettu, joten jatkoin matkaani.

Noin neljä kilometriä ennen kotia jalat alkoivat yllättäen tuntumaan painavilta. En ollut sen kummemmin aamulla tankannut lenkkiä varten, enkä ottanut edes mukaani mitään syötävää tai juotavaa. Ehkä energiat olivat loppumassa, tai ehkä en vielä ole täysin palautunut viime viikonlopun rasituksista. Joka tapauksessa päädyin hieman hidastamaan vauhtiani. Kotipihalla katsoin kelloani: olin ollut matkalla 2 tuntia ja 52 minuuttia.

Ilta on kulunut blinejä paistellessa ja maistellessa. Ne ovat sitten aivan erinomaista palautumisruokaa. Jälkiruoaksi nautittiin muutama pala suklaata, ja täytyy myöntää että korkkasimme erään joululahjankin kahvin painikkeeksi.