Alun perin oli tarkoitus mennä lasten kanssa tekojääradalle luistelemaan, mutta osoittautuikin että tiistaille oli jäänyt sen verran koulutehtäviä tekemättä että emme ehtineet lähtökuntoon ajoissa. Siispä lähdin sauvakävelemään vielä iltamyöhällä.

Jalka oli tuntunut tosi hyvältä töistä tultuani, mutta heti kun lähdin liikkeelle pohje rupesi vihlomaan. Uutena piirteenä polven etuosassa jokin kohta kipeytyi melkein heti. Asiaa pahensi vielä se, että tiet oli aurattu peilimäisen liukkaiksi. Joka kerta kun askeleni lipsuivat, sekä pohkeessa että polvessa kirpaisi.

Kävelin kuitenkin sen lenkin jonka olin ajatellut. Aikaa tuhraantui hitaasti eteenpäin lipsutellessa yli puolitoista tuntia. No, sain ainakin kaipaamaani raitista ilmaa.

En tiedä totuinko kipuun vai mitä tapahtui mutta viimeisen parin kilometrin aikana tuntemukset jalassa muuttuivat olennaisesti. Pohje lakkasi enimmäkseen kihelmöimästä ja polvikin tuntui vetreämmältä. Mitähän olisi tapahtunut jos olisin vielä jatkanut kävelyä. Mutta oli jo myöhä enkä osannut kuitenkaan uskoa että mitään ihmeparanemista olisi lisärasituksen avulla tapahtunut.

Lenkin jälkeen suihkuttelin pohjetta ja polvea pitkään kylmällä vedellä  ja  viimeisetkin säryt katosivat. Jatkoin käsittelyä vielä kahden kylmäkallen avulla, jotka kiedoin puuvillapyyhkeen sisään tietyllä tavalla taiteltuna jalan ympäri. Nukkumaan mennessäni jalka tuntui oikein hyvältä. Kylmä on tehokas kipulääke tosiaan.

Aamulla sängystä noustessani varasin jalalle harkiten - onneksi, sillä polven etuosaa särki aivan mielettömästi. En voinut astua jalalla juuri lainkaan. Tunnustelin ja painelin polvea. Mitään yksittäisiä kipukohtia ei tuntunut, eikä vika näyttäisi olevan lumpiossakaan. Turvotusta ei ollut. Sivelin koko polveen Zonia ja lähdin töihin. Työmatkan aikana jomotus taas hellitti.

Tässä on nyt herännyt kysymys, onko sittenkin niin että polveen silloin pururadalla tullut vamma on aiheuttanut nuo pohjeongelmat eikä päinvastoin, eli että pohkeesta säteilisi kipua polveen. Nyt lepuuttelen jalkaa mahdollisimman paljon ja jollei tilanne kylmähoidoilla, Zonilla ja levolla yhtään kohene, on kai haettava apua.