Jännää että täytyy tulla maalta kaupunkiin päästäkseen metsään juoksemaan.

Tämän viikon pitkis hoitui Malmin lentokenttää ympäröivällä kuntopolulla. Tunnelma siellä oli suorastaan pursuavan luonnonläheinen, päästäiset vilistelivät tien poikki, perhoset lentelivät kaikkialla ja monenmoisia lintujakin bongasin, tietäisinpä vain mitä lajia ne kaikki olivat. Monenmoiset loppukesän kukat hehkuivat, tuoksuja riitti. Eipä tarvinnut tyytyä omiin.

Meiltä on kotoa about 7 kilometriä Malmin lentokentälle. Kiersin kuntoradan kolmeen kertaan. Sen pituudeksi oli kyltissä ilmoitettu 5800 metriä, eli runsaat 30 kilometriä taivalsin tänään, taas kerran aikamoisessa helteessä. Kotiin tultuani kahden maissa iltapäivällä lämpömittari näytti 25 astetta etupihan varjoissa. Onneksi suurin osa kuntoradasta sijaitsee metsän siimeksessä, ne muutamat paahteiset pätkät selvitin tuosta vain. Kokemusta on, nimittäin.

Metsäpolulla tuntui olevan tilaa askeltaa ruhtinaallisesti verrattuna Kouvolantien parinkymmenen sentin levyiseen "kevyenliikenteenväylään". Siellä saa tossun sovittaa täsmällisesti tossun taakse jos mielii pysyä väylällä. Ehkä tämäntapainen toisaalta myös kehittää jotain, tasapainoaisti oli ainakin koetuksella.

Tämä juoksu oli myös virallinen Puhti-urheilujuoman kokeilu Masokistia varten. Tuota oivaa nestettähän oli tarjolla 30/30/30 -tapahtumassa, josta kerroin muutama päivitys sitten. Maistoin sitä siellä ensimmäistä kertaa, totesin hyväksi ja eilen kauppareissulla yksi paketti Puhti-jauhetta päätyi ostoskärryyn. Tuntuu fantastiselta ajatella että olen nyt saattanut löytää itselleni sopivan urheilujuoman. Puhti on maltopohjainen ja sisältää tuoteselosteen mukaan runsaasti hyödyllisiä elektrolyyttejä. Tänään panin juoman kunnolla koetukselle - lähdin matkaan muuten tyhjin vatsoin, paitsi että join ennen lähtöäni nelisen desilitraa Puhtia. Mukaani otin kaksi bliw-pullollista Puhtia, à muistaakseni n. 1,3 dl. Vasta arviolta 25 kilometrin kohdalla tunsin että voimat alkoivat hiipua. Niin pitkälle on siis Puhdin voimin mahdollista päästä. Keli oli hiukkasen vaativa mutta vauhtini oli totutusti rauhallinen, pidin säännöllisesti kävelytaukoja. Mukanani oli myös bliwillinen vettä.

Vatsa on ollut nyt kunnossa. Siksipä uskalsin ajatellakaan ryhtymistä tämäntapaiseen kokeiluun. En tosin ole aivan varma onko olotila pysyvä, mutta mikäpä tässä maailmassa olisi pysyvää.

Kokonaisuudessaan tankkaukseni oli kuitenkin aivan riittämätön, ja sen saan nytkin tuntea jaloissani. Palautuminen on selvästi hitaampaa kuin normaalisti. Mutta Puhdin teho kävi kyllä ilmeiseksi. Huomautan, etten saa tästä tekstistä mitään erillistä korvausta Puhdin maahantuojalta.

Tänään taisinkin sitten juosta viimeisen pitkikseni ennen MasUa. Ensi viikolla teen muutaman lyhyemmän kipityksen, lähinnä vain pitääkseni tuntumaa yllä. Taidan pari kertaa pistäytyä Paloheinässä....

 

29.7.2006

exe.time: 3.37

ave: 139

kcal/fat: 1439/40