Aika sähläämiseksi meni eilisillan lenkki. Ostin eilen esikoiselle luistimet, kuopukselle maalivahdin hanskat ja itselleni uudet hienot Rehbandin nilkkatuet, jotka kotona tuntuivat aivan älyttömän hyviltä. Niissä on ohuempi "sukkaosa", eli ne eivät tunnu häiritsevän paksuilta juoksukengissä. Nilkkaosan yläreunaa koristaa vahvikenauha, joka osoittautui juoksukäytössä kelvottomaksi.

Lähdin juoksemaan ennakkosuunnitelmasta poiketen T1:n reittiä, koska satoi ja tuuli kovaa ja kellokin oli aika paljon. Ensimmäiset kilometrit sujuivat oikein hyvin, mutta äkkiä oikeassa jalassani rupesi tuntumaan outoja kipuja. Pohje meni aivan tukkoon ja lopulta kramppasi kivuliaasti niin, että jouduin rauhoittelemaan sitä minuuttikaupalla venyttelemällä ja kävelemällä rauhallisesti. En ensin tajunnut mistä oli kyse, mutta kun sitten sateessa kohmeisin käsin rupesin aukomaan trikoiden lahkeiden vetoketjuja ja tutkimaan asiaa, totesin, että nilkkatuen tukinauha painaa pohjetta ja akillesjännettä niin, että kipu aiheutuu siitä. Vasemmassa jalassa vastaavaa tunnetta ei ollut, mutta eiväthän kenenkään jalat ole symmetriset keskenään.

Olen joskus tällaisten treeniputkien aikana havainnut, että jopa kiristävä sukan resori saattaa aiheuttaa samankaltaisia tuntemuksia pohkeissani. Yleensä taitankin sukanvarret alaspäin ja suojaudun kylmältä esim. säärystimen avulla.

Räpelsin tuet pois (se oli vaikeaa kun oli säädeltävä sekä pitkän kalsarin että trikoon lahjetta, sukkaa ja kenkää ja yhä vain kohmeisemmat kädet) ja jatkoin hitaasti matkaa pienen venyttelyn jälkeen. Homma helpotti heti! Harmitti tietenkin aluksi, että olin uhrannut rahaa ilmeisen sopimattomiin tukiin, mutta toisaalta eiköhän joku ratkaisu ja käyttö löydy, kun nuo toiset tuet ovat kuitenkin sopivat juoksukäyttöön. Juoksin loppumatkan iloisesti musiikin tahdissa kotiin, sateesta ja tuulesta välittämättä.

Iltamyöhällä tuijotin vielä telkkaria ja lämmittelin kuuman teemukin ääressä. Samalla hieroin molemmat pohkeet hellävaraisesti mutta huolellisesti. Aamulla ne olivat täysin kunnossa, eli mitään vahinkoa ei tuosta rajunpuoleisesta krampista oikeaan pohkeeseen kai sitten aiheutunut.