Työpäivä oli pitkä ja raskas, etenkin kun se keskeytti hyvin alkaneen loman, joten otin pienet tirsat olohuoneen sohvalla kotiin tultuani. Heräsin puolen tunnin uinuilun jälkeen kun puhelin soi - onneksi. Olin niin uuvuksissa, lähinnä henkisesti, että olisin todennäköisesti nukkunut tuntikausia ja hyvä lenkkisää olisi mennyt sivu suun.

Siispä vaihdoin vaatteet, venyttelin hieman ja lähdin ulos. Olin venytellessäni miettinyt sekä päivän matkaa että reittiä. Vaihtoehtoja oli kaksi: joko rauhallinen köpöttely Malmin lentoasemalle, siellä kipakka kierros kentän ympäri ja lopuksi rauhallinen paluu kotiin, tai sitten rauhallinen köpöttely Paloheinään, jossa muutama MasU-kierros kävelyin, ja lopuksi kipakka hilppaisu kotiin. Ensimmäinen vaihtoehto on hiukan pidempi, noin 17 kilometriä, mutta reitin pituus ei kuitenkaan vaikuttanut päätökseeni mennä Paloheinään, vaan muutama MasU tuntui vain tänään hyvältä ajatukselta.

Lämpömittari näytti lähtöhetkellä noin 23 astetta, mikä tuntui hyvinkin siedettävältä lukemalta. Menomatkalla juoksin kuitenkin myötätuuleen, joten aika pian olo tuntui helteiseltä. Ehkä nuo viikonlopun rutistukset vielä tuntuivat koivissa. Kun hikoilu pääsi kunnolla käyntiin olo helpottui. Puolen tunnin päästä olin Paloheinässä. Läksin kiertämään tuttua reittiä. Ensimmäisen kierroksen juoksin kokonaan mutta sitten kokeilin jälleen kerran kuinka paljon sen yhden mäennyppylän ylitys kävellen mahtaakaan pidentää kierrosaikaa. Hämmästykseni oli suuri kun huomasin että kaikki kolme kävelyllä höystettyä kierrosta sujuivat nopeammin kuin ensimmäinen. Voi olla että sain yksinkertaisesti juoksufiiliksestä kiinni vasta toiselle kierrokselle lähtiessäni. Moottorini rupeaa yleensä käymään tasaisesti vasta puolen tunnin tai tunninkin lämmittelyn jälkeen.

Paluumatkalla sitten hilppaisin pellon poikki aika mukavaa vauhtia Weather Girlsien tahdissa. Olisihan se metkaa jos taivaalta yhtäkkiä rupeaisi satamaan miehiä.....

Tuon otsikossa käyttämäni teonsanan näpistin  hiljattain lukemastani raportista, jossa sanalla ilmeisesti viitattiin Kaappimaratoonarin esiintymiseen, juoksutyyliin tjsp eräässä juoksutapahtumassa. Oli niin kerrassaan hauska ja ilmeisesti myös kuvaava sana että panin sen julkeasti heti kiertoon.

17.7.2006 

exe.time: 1.50/n. 16,2 km