Jotenkin hauskalla tavalla hiljaista tässä pienessä blogiyhteisössämme. Väki valmistautuu erilaisiin koitoksiinsa tai lepäilee muuten vain. Ilmassa on odotusta, niin kuin keväällä pitää olla.

Palauttelevalla kannalla olin tänään minäkin. Lähdin kaiken lisäksi liian nälkäisenä matkaan, olin vähän kärttyinen ja väsynyt. Työviikon kaksi ensimmäistä päivää ovat olleet raskaita. Taas. Alkukilometrit tuntuivat takkuisilta - toisaalta palautuminen lauantaista taitaa olla vielä vähän kesken. Hengästyin kumman helposti. Hölköttelin silti eteenpäin kuin juna, etsien sopivaa rytmiä. Sentapainen löytyi noin puolen tunnin päästä ja siitä asti myös hengitys pelasi ihan normaalisti.

Jalat toimivat hyvin. Vielä eilen oikeassa polvessa oli outo tuntemus, ikään kuin nivelsiteet olisivat löysällä. Olimme äitienpäivänä perheen voimin iltapäiväkävelyllä ja silloin huomasin tuon kumman oireen. Kun astuin oikealla jalalla, oli kuin polvinivel olisi "loksahtanut". Mitään varsinaista kipua ei tuntunut. Tänä aamuna tuntemus oli onneksi kadonnut eikä äsken juostessakaan kantautunut mitään ylimääräisiä "ääniä" siltä seudulta.

Niinpä uskalsin kääntyä siinä tietyssä risteyksessä T2:n suuntaan. Köpöttelin tuttuakin tutummat maisemat hiljakseen läpi. Vain yhdellä suoralla reitin loppupuolella oli pakko vähän poistella karstoja rööreistä kun sattui kohdalle sopiva jänis, joka ei tainnut koskaan edes huomata olleensa jänis. Kiitos kuitenkin sinulle Tuntematon, vauhtisi oli juuri sopiva. :)

Huomenna lepoa, tai ehkä ihan lyhyt lenkki. Torstaina ilmeisesti sama toistuu kuin tänään. Viikonloppu menee merellisissä maisemissa, lähdemme nimittäin pienelle risteilylle. Maanantaina alkaa viimeinen treeniputki ennen Forssaa. Aion sen aikana etsiä vahvistusta eräälle käsitykselleni, eli testaan lyhyttä ns. avaavaa harjoitusta viimeisenä keskiviikkona ennen Forssan maratonia. Olen kaavaillut juoksevani neljä tai viisi tiukkaa kierrosta tuolla mäkisellä metsälenkilläni. Homma toimi sen verran hyvin ennen lauantain ultraköpötystä että tekee mieli kokeilla uudemman kerran.

Itse Forssan kisan taidan ottaa ennakkouhoiluista huolimatta ihan rauhallisesti. Tulin siihen tulokseen kun mietin minulle ennestään tuntemattoman reitin kuulemma hankalia olosuhteita. Eli turistireissu siitä taitaa olla tulossa.

16.5.2006

exe. time: 1.34/T2